Türkiye, F-35'in Yerine SU-35'i Görüşmeye Başladı

ABD'nin F-35 programından attığı Türkiye, Rus silah firması Rosoboronexport’tan gelen SU-35 teklifini düşünmeye başladı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, başta Hava Kuvvetleri Komutanlığı olmak üzere SU-35 alakalı görüş istedi. Kurumlar “evet” derse, Ruslarla görüşmeler başlayacak.

10.08.2019-10:03 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-09:58) Türkiye, F-35'in Yerine SU-35'i Görüşmeye Başladı

Türkiye, ABD’nin F-35 tehditleri karşısında ilk andan itibaren, bu uçağı alsa da yollanmaması, lojistiğine dönük yaptırımlar gibi çok sayıda müdahalelerin söz hususu olabileceği gibi ABD’nin F-35’lerle alakaı her fırsatta ‘problem’ çıkarabileceği ihtimali karşısında alternatifleri gündemde tutuyordu.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Rusya, ABD ambargolarıyla karşılaşan Türkiye ile savunma işbirliğine dönük görüşme ve toplantılarda bir zamandır SU-35 satışıyla alakalı öneride bulunuyordu. Son olarak Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, S-400’ler hususunda geri adım atmayan Türkiye’ye savaş uçağı da satabileceklerini duyurmuştu.

SAVAŞ UÇAĞI İHTİYACI

Yeni nesil savaş uçağı ihtiyacının karşılanması çerçevesinde Türkiye, TSK envanterindeki mevcut savaş uçaklarının bakım hattını kuvvetlendirerek daha uzun süre vazife yapmalarının sağlanması, bu süreçte milli muharip uçak TFX’in üretilmesi sürecinin hızlandırılması, dost ve müttefik ülkelerin de bu projeye ortaklıklarının sağlanması, acil ihtiyaç halinde ise Rusya, Çin, Pakistan başta olmak üzere alternatifler üstündeki çalışmalara odaklanmıştı.

SU-35’LE İLGİLİ VERİLEN YANITA GÖRE HAREKET EDİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Hava Kuvvetleri Komutanlığı başta olmak üzere nihai kullanıcılar ve ilgili kurumlara SU-35’le alakalı görüşlerini sordu.

Olumlu değerlendirmeler gelmesi ve ihtiyacı gidereceğinin değerlendirilmesi durumunda Rusya ile görüşmeler resmen başlatılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal