Türk Ekipler Kaşıkçı'nın Cesedini Bulmak İçin Araştırmasını Genişletti!

Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü iddiası üzerinde duran Türk polisi aramalarını sadece konsolosluk çevresi ile sınırlı tutmayacak. Ekipler Yalova'da bir arazi ve Belgrad Ormanları'nda bir bölgede de araştırma yapacak.

17.10.2018-15:15 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-15:06) Türk Ekipler Kaşıkçı'nın Cesedini Bulmak İçin Araştırmasını Genişletti!

İstanbul'daki başkonsolosluk binasına girmesinin ardından kendisinden bir daha haber alınamayan ve Türk güvenlik güçlerine göre canice katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ait izlerin tespit edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında Başkonsolos'un odasında katledildiğini tespit eden güvenlik birimleri, binada gerçekleştirdikleri aramalarda özellikle UV ışınlarını kullanan birimler cinayet kanıtlarına ulaşmıştı.

BAZI ARAÇLARI YEM OLARAK TUR ATTIRMIŞLAR

Kaşıkçı'nın cani bir biçimde öldürüldüğüne ve cesedinin parçalara ayrıldığına kesin gözüyle bakan birimlerin aramalarını yalnızca konsolosluk binası ve başkonsolos konutuyla kısıtlı tutmayacağı bildirildi.

Siyah camlı ve resmi plaka olan araçların haricinde, günlük işlerde kullanılan ve herhangi bir biçimde dikkati çekmeyen otomobilleri de incelemeye alan birimler, bazı araçların 'yem' olarak konsolosluktan çıkmasının ardından İstanbul'un değişik yerlerinde tur atıp tekrar Levent'e gittikerini tespit etti.

ŞEHRİN FARKLI BÖLGELERİNE TAŞINMIŞ OLABİLİR

Kaşıkçı'nın parçalanmasının ardıdnan kimi uzuvlarının konsolosluk haricine çıkarıldığı üstünde duran birimler, Başkonsolos Muhammed el-Uteybi'nin resmi konutunun zemin katında hassasiyetle duruyor.

SORUŞTURMA YALOVA'YA UZANABİLİR

MİT ve Emniyet tarafından araştırılan 26 konsolosluk aracının o güne yönelik bütün kamera kayıtları ve GPS sinyallerini inceleyen birimlerin özellikle Yalova'daki bir çiftlik üstünde durdukları bildirildi.

Soruşturmayı yapan birimin İstanbul'da başta konsolosluk binası, konsolosun resmi konutu olmak üzere Belgrad Ormanı'nda bazı yerlerdi de dahil bir çok yerde çalışmalarını devam ettirdiği bildirildi.

Alakalı birimlerin ilerleyen günlerde Belgrad Ormanı ve Yalova'daki çiftlikte gerekli görülmesi durumunda kazı yapması düşünülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal