TBMM Başkan Binali Yıldırım İstanbul Adaylığı Sorulunca Cevap Vermedi

TBMM Başkanı Binali Yıldırım Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. İstanbul'a aday olup olmayacağı sorulan Yıldırım, "Önümüzde bütçe görüşmeleri var. Şu an işimiz bu" dedi.

10.12.2018-13:44 - (Son Güncelleme: 10.12.2018-14:32)

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, yeni sistemin ilk bütçe görüşmeleri arefesinde TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle kahvaltıda bir görüşme yaptı. Toplantının sonrasında Meclis'te basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldırım, İstanbul adaylığıyla alakalı soruları cevapsız bıraktı. Yıldırım, "Önümüzde bütçe görüşmeleri var. Şu an işimiz bu" dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, grup başkanvekillerinin plan ve bütçe görüşmeleri boyunca iç tüzüğün uygulanması ile alakalı bazı meselelere değindiklerini söyleyerek, "Hedefimiz bütçe görüşmelerinin en verimli biçimde geçmesini tesis etmek. Grup başkanvekilleriyle Meclis Başkanlık Divanı'nın bir arada mümkün olduğu kadar anlayış birliğini tesis etmek" dedi.

"SİYASET KURUMUNA YAKIŞIR BİR GÖRÜŞME OLSUN"

Alınan bilgilere göre medyaya kapalı yapılan görüşmede Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk bütçe görüşmelerinde İç Tüzükten doğan muhtemel eksiklikler masaya yatırıldı. Görüşmede Binali Yıldırım, Başkanlık Divanı Üyeleri ve siyasi partilerin grup başkanvekillerinden oturumların siyaset kurumuna yakışır bir biçimde geçmesini talep ettiği ve bu hususta herkesin üstüne düşeni yapmasını talep ettiğini bildirdi. Yıldırım, "Yeni sistemin ilk bütçe görüşmeleri. İç Tüzük'ten doğan eksiklikler ve problemler olabilir. Fakat bu çözülemeyecek meseleler değil. Sükunet içerisinde bir bütçe görüşmesi olacağını zannediyorum. Beklentimiz bu doğrultuda. Gerginliğe fırsat vermeyelim" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal