Suruç Saldırısı ile İlgili Dikkat Çeken Gözaltı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde önceki gün AK Partililere yönelik saldırı ile ilgili 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında olan HDP milletvekili adayı İsmail Kaplan, saldırıdan önce yaptığı bir konuşmada AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ı hainlik ile suçlamıştı.

16.06.2018-11:59 - (Son Güncelleme: 16.06.2018-12:04)

Suruç'ta AK Partililere yapılan saldırıyla alakalı soruşturmada HDP milletvekili adayı İsmail Kaplan'ın da içinde olduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çerçevesinde 23 kişi için gözaltı kararı çıktı. Seçim çalışmaları esnasında Kürtçe yaptığı konuşmada, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile alakalı sözleri sebebiyle HDP Şanlıurfa 6. sıra milletvekili adayı Kaplan'ın haricinde terör bağlantısı sebebiyle HDP ve DBP ilçe yöneticilerinin de içlerinde olduğu 18 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün sonrasında İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

"İBRAHİM HALİL YILDIZ'I UNUTMADIK" DEMİŞTİ

HDP adayı İsmail Kaplan, Suruç'taki seçim çalışmaları esnasında Kürtçe yaptığı açıklamalarda, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a dönük, "Bakın arkadaşlar, bizi üzen nedir biliyor musunuz? Tabiki içimizdeki ihanettir. O İdris-i Bitlisi... Biz 3 Mayıs 2016'yı Ankara'daki Türk parlamentosunu, Osman Baydemir'i, İbrahim Halil Yıldız'ı unutmadık. Biz o İdris-i Bitlisi var ya onun hainliğini 24 Haziran'da başarıya (kazanmaya) döndüreceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

ARBEDE YAŞANMIŞTI

İbrahim Halil Yıldız'ı tarihi figür "İdris-i Bitlisi" olarak niteleyip hainlik ile suçlayan Kaplan'ın konuşmasında verdiği tarihte gerçekleştirilen TBMM Anayasa Komisyonu Toplantısı'nda HDP ve AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri arasında gerginlik meydana gelmişti.

4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde önceki gün AK Parti'lilere dönük silahlı saldırı neticesi meydana gelen olayda, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyinin de içinde olduğu 4 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal