Suriyelilere "Defol Git" Diyenlere Tokat Gibi Cevap

Haber365 bünyesindeki Analiz ve Akış programında bu hafta Suriyelilerin ülkemizdeki durumu da tartışıldı. Programda Suriyelileri ülkemizde istemeyenlere adeta ders verildi.

05.08.2019-16:03 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-10:20)

Haber365 bünyesinde yayınlanan Analiz ve Akış programında bu hafta Suriyelilerin ülkemizdeki durumu da tartışıldı. İşte Halit Emre Aydın'ın konuyla ilgili açıklamaları; 

Hepimiz iyilik yapan insanları gördüğümüz zaman, özellikle kendisi zor durumdayken iyilik yapan insanları gördüğümüz zaman takdir etmiyor muyuz? Adamın dibi demiyor muyuz?

Standart Makyevelist bir tavırla standart materyalist bir tavırla standart Türk-İslam medeniyetinin bizim damarlarımıza damıtılmış olan insanlığından nasibini almamış, barbar bir Avrupalı gibi nasıl gitsin dersiniz?

O zaman ne farkınız kaldı, 60'larda, 70'lerde, 80'lerde benim vatandaşımın Almanya'da evini yakan Almanlardan? Ki biz, mecbur değildik. Biz çalışmaya gittik. Onlar ölmemek için buradalar.

Son bir anektod daha anlatayım; Adapazarı'nda meşhum bir olay yaşandı. O olayda bir insanın hamile karısı, çocuğunu taşıyan hamile karısı, ve çocuğu katledildi hain köpekler tarafınan. Adam ne dedi cenazede, "Ben onları korumak için zaten buradaydım, onlar da öldüğüne göre artık Suriye'ye gidebilirim"

Hani diyor ya bazı müptezeller, "Tamam yaşlıları kalsın, gençleri gitsin, kadınlar kalsın, erkekler gitsin"

Tamam kalsınlar, kim onların ekmeğini kazanacak? Kim onlara sahip çıkacak? Türk toplumu, şunun garantisini verebiliyor mu dindaşına, ırkdaşına, "Siz gidin savaşın kardeşim biz burada bunlara canımız pahasına sahip çıkacağız" diye. Yaşanan olaylar ortada.

Allah-u Teala, kendi rızası için kendi kullarına merhamet eden kullarına merhamet eder. Merhamet edersek merhamet görürüz. Herkesin, materyalist davranış biçiminden, bu kadar dünyevileşmiş davranış biçiminden geçerek eskiden "Tanrı misafiri" algısıyla yaklaştığımız bu ve buna benzer insanlara daha merhametli olmaya devam edelim. Ama devletimiz de bu insanların doğru şekilde, nizam içinde kalmasını sağlamak için gerekli adımları alsın.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal