Süleyman Şah Türbesi PKK Tarafından Kamp Yapıldı!

Türkiye'nin yabancı ülkelerdeki tek toprağı olan Süleyman Şah'ın türbesinin olduğu yer PKK tarafından eğitim kampına döndürüldü.

21.11.2018-09:52 - (Son Güncelleme: 21.11.2018-11:01)

Afrin'de Mehmetçiği görünce apartopar kaçan terör örgütünün sözde 'özel kuvvetleri' şimdi Rakka'da Süleyman Şah'ın eski istirahatgâhını kamp yaptı. ABD destekli PKK, tarihi Caber Kalesi'ni terörist eğitim merkezine döndürdü!

Yeni Şafak'ın aktardığına göre, Suriye'nin Rakka şehrinde yer alan Caber Kalesi, ABD himayesinde bölgeyi işgal eden PKK terör örgütünün kampına çevrildi. 1921 Ankara Antlaşması kapsamında Türkiye toprağı olarak kabul gören Caber Kalesi aynı zamanda 9 yüzyıl süresince Süleyman Şah'ın mezarının olduğu yer olma niteliği taşıyor. Burayı 2018 senesi yaz döneminde önce karargâha döndüren PKK, ardından Caber Kalesi'ni teorik eğitim merkezi haline çevirdi.

PKK'NIN HAT'ÇILARI KAÇMIŞTI

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içinde mücadele eden Türkmen komutanlardan Zekeriya Karslı, Tabka bölgesinde yer alan kalenin Afrin'e misilleme için kullanıldığını ifade etti. Yeni Şafak'a açıklamalar yapan Karslı, Afrin-Meydanki bölgesinde açılan sözde PKK Özel Kuvvetleri (HAT) birliklerine şimdi Caber Kalesi'nde teorik eğitimler verildiğini ifade etti. Afrin'e bağlı Meydanki'de 2015 senesinde kurulan sözde özel operasyon birimi HAT, Zeytin Dalı Harekâtı'nda hiçbir mukavemette bulunamadı ve bölgeden apartopar kaçtı. Eğitim ve teçhizatının hepsi Batılı eğitmenler tarafından sağlanan HAT'çı teröristlerin Afrin'de sergilediği korkak duruş ve kaçış, örgüt içinde de büyük eleştiri meselesi olmuştu.

KALEYİ YAĞMALIYORLAR

ÖSO komutanı Karslı, PKK tarafından kampa çevrilen Caber Kalesi'nin yakınındaki Mahmudlu ve Cerniyye köyü sakinlerinin, etraftaki yüzü maskeli teröristlerden büyük rahatsızlık duyduğunu söyledi. Karslı, PKK'nın ilk girdiği dönem kale içinde her noktayı kazdığını ve oradaki tarihi kalıntıları yağmaladığını aktardı. Teröristlerin kale içinde video ve fotoğraf çekmesine örgüt tarafından engel getirildiği söyleniyor. Fakat bazı PKK'lılar, yasağa karşın kale içinde eğitim gördüklerini itiraf ederken bu çerçevede Caber Kalesi'nde çekilen görüntüleri de yayınlıyor.

"ORAYI MUTLAKA TEMİZLEYECEĞİZ"

Münbiç kökenli Türkmenlerden Zekeriya Karslı, PKK'nın işgal altında tuttuğu Süleyman Şah'ın iki eski istirahatgâhının tıpkı Afrin gibi terörden kesinlikle temizleneceğini ifade etti. Karslı, "Karakozak ve Caber Kalesi'nden bu teröristlerin gömüleceği günler uzak değil" dedi. Süleyman Şah'ın türbesi ve şahs-ı maneviyesinin Türkmenler için büyük önem arzettiğine değinen Karslı, "PKK bilerek Süleyman Şah'ın mekanı üstünden tahrik ve tacizler yapıyor" diye konuştu. Fırat nehri kenarındaki Caber Kalesi'nde Türkiye tarafından kale girişinde yapılan bir karakol binası da yer alıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal