S-400'lerin Nereye Konuşlandırılacağı ile İlgili Açıklama Geldi

Rus İzvestiya gazetesine açıklamalar yapan TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanvekili Ahmet Berat Çonkar, "Türkiye, S-400'leri Suriye ve Kuzey Kıbrıs sınırlarında konuşlandırabilir" dedi.

02.07.2019-13:26 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-13:18)

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanvekili Ahmet Berat Çonkar, Rus İzvestiya gazetesine yaptığı açıklamada S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'nin Suriye sınırları gibi stratejik yerlerde konuşlandırılabileceğini fakat söz hususu kararın şimdilik kesinleşmediğini ifade etti.

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanvekili, ayrıca Türk-Rus Toplumsal Forumu Eşbaşkanı olan Ahmet Berat Çonkar, İzvestiya gazetesine yaptığı açıklamada S-400 sistemlerinin Türkiye'nin hangi noktasında konuşlandırılacağı ile alaklaı değerlendirmeler yaptı.

"Ülkemizin sınırları, adeta bir barut fıçısı gibi. Irak, İran, Suriye, Kıbrıs ve ülkemizin sınırlarını çevreleyen her tarafta sıcak bölgeler var. Milli güvenliğimize yönelik en ciddi tehditlerin başında ise Doğu Akdeniz, bu sebeple da Kuzey Kıbrıs ve Suriye bölgeleri gelmekte" diyen Çonkar, "Bu nedenle her şeyden önce güney ve doğu sınırlarımızın güvenliğini nasıl sağlayabileceğimiz üzerinde düşünmeyi planlıyoruz" vurgusunu yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal