Rusya'dan İdlib Açıklaması: Bölgede Durum Sakin

Esed rejim unsurlarının İdlib'de TSK konvoyuna düzenlediği saldırı sonrası bölgede tansiyon yükselmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşme kararı almıştı. Dün Moskova'da gerçekleşen görüşmenin ardından ateşkes kararı çıkarken, Rusya, bölgede durum sakin dedi.

06.03.2020-11:04 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-10:55) Rusya'dan İdlib Açıklaması: Bölgede Durum Sakin

İdlib'de Esed rejim unsurları TSK konvoyuna saldırdıktan sonra Türkiye bu hain saldırıya anında cevap verdi ve rejim unsurlarını vurdu. TSK rejime ağır güç kaybettirirken, bölgedeki gerilim nedeniyle Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler merak edildi. 

İki ülkenin lideri görüşme kararı aldı ve dün Moskova'da bir araya geldi. İdlib konulu görüşme yaklaşık 6 saat sürdü. Uzun görüşmenin ardından ateşkes kararı çıktı ve alınan kararlar gece yarısı itibariyle yürürlüğe girdi. 

Öte yandan Reuters'ın geçtiği haberde, Rus askeri kaynaklarının ateşkesi yakından gözlemlediği belirtildi ve bölgede durumun sakin olduğu aktarıldı. Rus askeri kaynaklar, çatışma alanlarında silahların sustuğunu da bildirdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal