Muhsin Yazıcıoğlu Davasında Önemli Gelişme! Ana Dava ile Birleştirildi

BBP'nin helikopter kazasında hayatını kaybeden kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası ile ilgili Ankara'da devam eden dava, Kahramanmaraş'taki ana dava ile birleştirildi.

15.12.2018-13:21 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-13:13) Muhsin Yazıcıoğlu Davasında Önemli Gelişme! Ana Dava ile Birleştirildi

Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin düşmesinin sonrasında ihmal ve kasıtlı davranışlar ile alakalı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 3 soruşturma dosyası Kahramanmaraş'ta devam eden "ana soruşturma dosyası" ile birleştirildi.

BBP avukatlarından Kemal Yavuz, Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla alakalı "ana dosya" olarak tanımladıkları Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir dosya olduğunu söyledi.

Helikopterin düşmesinin hemen sonrasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü şikayet ettiklerini hatırlaran Yavuz, buna bağlı olarak da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma yapıldığını ifade etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 3 ayrı davanın alınan kararla "ana dosya" ile birleştirildiğini sçyleyen Yavuz, "Bu önemli bir gelişme o dosya içinde de gerek Hava Kuvvetlerinin olay sırasında bölgede olan askeri jetlerin hareketleriyle alakalı, hareketlerine ilişkin rapor vardır. Ayrıca Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, uçuşa izin vermelerini, uçuşu izlememeleri gibi ihmalleri vardı" diye konuştu.

TİB'in yer bildirimiyle alakalı araştırmalarının yetersizliğini, sahaya bildirimin geç ve usulüne uygun olmadığını iddia eden Yavuz, bunun için de mesele ile alakalı şikayetçi olduklarını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal