MHP Lideri Sert Konuştu!

Afrin’in terörden temizlenmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, MHP - AK Parti ittifakı hakkında yapılan eleştirilere sert tepki verdi.

16.01.2018-09:38 - (Son Güncelleme: 16.01.2018-09:32) MHP Lideri Sert Konuştu!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afrin’e ilişkin operasyonlar hakkında, “Afrin terörden kesinlikle temizlenmelidir. Türkiye’nin bir devletçik oluşumuna izin vermemesi lazım. ABD 4 bin TIR’ı bir yerden alıp oraya getiriyor ise bizimkiler de 105’lik obüslerle bir yerden girsinler” açıklamasını yaptı.

Bahçeli, memleketi Osmaniye’de geçen günkü programlardan sonra gazetecilerle sohbetinde şu şekilde konuştu:

Uyum çalışmaları yapılmalı. Artık dönüşü olmaz. Bundan sonra gerçekleşecek olan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini çok iyi tanımlayıp, her türlü hukuki zeminini hazırlayıp uygulamaya geçmektir.. Komisyonlarda ve Genel Kurul’da görüşülmeli ve hayata geçirilmeli. Süreci başlatmak gerekiyor. Keşke çalışmanın içerisine parlamentoda temsil edilen partiler başta olmak üzere kamuoyunda belli bir oranda desteği olan yani herhangi bir seçime girip kendisinin ne oranda temsil edildiği belli olan partiler de katkı sağlasa ki, o zaman milli mutabakat anlamında toplumsal uzlaşma zemininde bir gelişme ortaya çıkabilir.

Afrin tamamen Türkiye’ye tehdit olabilecek her türlü unsurdan temizlenmelidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti de Suriye’de yakın bir yerde bir kuşakta kendisini tehdit edebilecek bir devletçik oluşumuna izin vermemelidir. ABD 4 bin TIR’ı bir yerden alıp oraya getiriyor ise bizimkiler de 105’lik obüslerle bir yerden girsinler.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal