Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

MHP Aday Adaylarında FETÖ Temizliği

24 Haizran seçimlerinden önce MHP Lideri Bahçeli, MHP milletvekili aday adayları hakkında ince bir soruşturma yapacaklarını açıklamıştı. Soruşturmalar sonrasında FETÖ bağlantısı olduğu iddia edilen kişiler seçime alınmadı.

12.05.2018-12:27 - (Son Güncelleme: 12.05.2018-14:42) MHP Aday Adaylarında FETÖ Temizliği

24 Haziran seçimleri öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla MHP’den aday adayı olanlar a ilgili parti içi soruşturma başlatmıştı. Kaynaklardan edinilen bilgilere göre Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili aday adayı olan bin 815 kişiden 89’unun FETÖ bağlantısı, kadına şiddet ve dolandırıcılık gibi nedenlerden ötürü adaylığı kabul edilmediği öğrenildi.

24 Haziran seçimleri öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP milletvekili aday adaylarını tek tek inceleyeceğini açıklamıştı. Devlet Bahçeli Milletvekili Aday Belirleme komisyonunda adayları tek tek incelediğini ve bizzat tahkikat yaptığını ifade etmişti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Milletvekili seçimlerinde partisinin içerisinde herhangi bir kötü unsur bulunmaması için büyük çaba sarf etti. Telefonla tek tek aradığını ifade eden Bahçeli FETÖ bağı bulunanları listeden çıkaracaklarını söylemişti.

SORUŞTURMA GRUBU HUKUKÇULARDAN OLUŞUYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurduğu güvenlik soruşturması grubunun üyelerinin tamamı hukukçulardan oluştuğunu dile getirmişti.

Bin 815 adaydan istenilen kriterlere uymayanları ve FETÖ ile bağlantısı olabilecek isimleri tek tek ayıklayacaklarını daha önceden bildirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;