Marketlerden Flaş Karar! Fiyatı Uçan Ürünler Satılmayacak

Sebze ve meyve fiyatlarında meydana gelen astronomik artışların ardından marketlerden de bir adım geldi. Alınan bilgiye göre marketler bazı şubelerinde fiyatı çok artan ürünlerin satışını durduracak.

29.01.2019-13:35 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-13:28) Marketlerden Flaş Karar! Fiyatı Uçan Ürünler Satılmayacak

Kış ayları olması sebebiyle seralarda yetiştirilen biber ve patlıcan gibi ürünlerin kilogram ücreti bazı yerlerde 20 TL'ye dek çıktı.

Yüksek fiyatlar sebebiyle eleştirilen marketler de, şubelerinde biber ve patlıcan gibi malları satmama kararı verdi.

PERAKENDECİLER OLAYI DOĞRULADI

Hürriyet gazetesinden Salim Uzun'un aktardığına göre, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek ile Antalya Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan da olayı doğruladı.

Altunbilek, "Her şubemiz için bu karar geçerli değil. Alım gücü düşük olan yerlerdeki marketlerde bu ürünler olmayacak" derken, Akcan, "Market müdürleri, bağlı oldukları genel müdürlüklerle yaptıkları yazışmaları bizlerle paylaşarak fiyatı astronomik olarak yükselen sebze ve meyveleri satın almayacaklarını açıkladı" biçiminde konuştu.

ASTRONOMİK FİYATLI ÜRÜNLER SATILMAYACAK

Haberde, bazı zincir marketlerin şu müdürlerinin şu sözleri de yer aldı: "Merkez yönetimlerden gelen yazı ardından yeni bir planlama yapıldı ve fiyatı astronomik olarak artan malların satışını durdurduk. Uygulamanın ne kadar süreceği, biber ve patlıcan haricinde hangi ürünleri kapsayacağını şu an için bilemiyoruz..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti: "Faiz, enflasyon düşerken marketlerde halen sebze vemeyve fiyatları inmedi. Bu marletlerde, benim milletimi sömürme mücadelesini sürdürenler varsa bunun hesabıı da sorma vazifesi bizimdir ve sorarız..."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal