13 Yaşında Tarlada Çalışan Berivan Karakeçili, Hortumda Hayatını Kaybetti

Antalya'da tarlada işçi olarak çalışan 13 yaşındaki Berivan Karakeçili, meydana gelen hortumda hayatını kaybetti. Olayı anlatan baba Karakeçili, partonların "Taş da yağsa" çalışacaksınız dediğini söyledi.

29.01.2019-13:27 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-13:19) 13 Yaşında Tarlada Çalışan Berivan Karakeçili, Hortumda Hayatını Kaybetti

Ailesi ile beraber tarım işçisi olarak gittiği Antalya'dan tabutta dönen 13 yaşındaki Berivan Karakeçili'nin babası Kazım Karakeçili, "Yağmur da yağsa, taş da yağsa çalışacaksınız" diyerek zorla çalıştıran patronların kızının hayatını kaybetmesinden sorumlu olduğunu iddia etti.

'YOKSULLUKTAN KAYNAKLI ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ'

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 24 Ocak'ta meydana gelen hortumda hayatını kaybeden mevsimlik tarım işçisi 13 yaşındaki Berivan Karakeçili için Urfa'nın Viranşehir ilçesinde kurulan taziye süeüyor. Çalıştığı portakal bahçesinde hortumun etkisi ile çatılardan düşen sacın başına gelmesi neticesinde hayatını kaybeden mevsimlik çocuk işçi Karakeçili'nin 8'inci sınıf öğrencisi olduğu bildirildi. Yoksulluktan dolayı çalışmak zorunda kaldıklarını söyleyen baba Kazım Karakeçili, Eylül ayından beri Kumluca'da olduklarını aktardı.

BABA ÇALIŞMAK İSTEMEDİ, FABRİKA ENGELLEDİ

Baba Kazım Karakeçili, hava şartlarının kötü olduğu günlerde çalışmak istemediklerini, fakat bahçedeki portakalların işlendiği fabrika sahibinin buna müsaade etmediğini aktardı.

"Kızımı sanki orada bıraktım, bir daha kesinlikle gitmem" diyen baba Karakeçili, kızının hakkını sonuna dek arayacağını, fabrika sahiplerinden şikayetçi olacağını söyledi. Hortumun olduğu gün etraftaki bahçelerde çalışan işçilerin kötü hava şartlarından kaynaklı tarlaya inmediklerine dikkat çeken Karakeçili, patronların kendilerine "Yağmur da yağsa, taş da yağsa çalışacaksınız" dediğini söyledi.

"KİMSE ONA YARDIM ETMİYOR"

Olay günü olanları aktaran baba Karakeçili, "Hortum olunca herkes kaçıyor. O da çocuk tabii. Durup hortuma bakıyor. Kimse ona yardım etmiyor. Kimse ona "Kaçalım" dahi demiyor. O da çocuk; bahçenin ortasında duruyor. Hortumun bir çatıdan uçurduğu sac gelip kafasına çarpıyor. Sonra yerde hareketsiz kalıyor. Kızım orada hayatını kaybetmiş. İmkanım olsa onu oraya götürür müydüm" diyerek çektiği yoksulluktan bahsetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal