Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Kapalı Olan Maraş Bölgesi Açılmaya Hazırlanıyor

46 yıldır KKTC'de kapalı olan Maraş Bölgesi'nin açılmasına yönelik hazırlıklar başladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

21.08.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-12:04) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Kapalı Olan Maraş Bölgesi Açılmaya Hazırlanıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 46 yıldır kapalı olan Maraş Bölgesi'nin açılmasına yönelik hazırlıklara başladığını duyurdu. KKTC hükümeti kapalı olan bölge için ise hazırlıklarına geçtiğimiz yıl başlamıştı.

8 bin 400 binanın yer aldığı Maraş Bölgesi'nde 21 banka şubesi, 99 eğlence mekanı yer alıyor. Maraş Bölgesi'nde yer alan bu yapılar yaklaşık 5,5 kilometrelik bir alanı kaplıyor.

KIBRIS BARIŞ HAREKATIN'DAN SONRA ASKERİ BÖLGE İLAN EDİLDİ

Akdeniz'in en gözde yerlerinden olan Maraş Bölgesi Hollywood yıldızları ve turistlerin uğrak mekanları arasında yerini alıyordur. Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra ise yerleşim yerine kapatılan Maraş Bölgesi' askeri alan ilan edilmişti.

Maraş, kapatılamadan önce dünyanın en lüks ve gözde marklarının bulunduğu caddeler ile şehri ışıklandırıyordu ancak askeri bölge ilan edilmesinin ardından bütün şehir sessizliğe bürünmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal