Jeoloji Mühendisleri Uyardı: Marmara Depreminin İşaretleri

Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Osman Kendir, Marmara fay hattında ciddi gerilmeler olduğunu ve bunun beklenen büyük Marmara depreminin işareti olduğunu söyledi.

29.11.2018-12:11 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-12:04) Jeoloji Mühendisleri Uyardı: Marmara Depreminin İşaretleri

Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Osman Kendir, Marmara’da ciddi bir gerilim yaşandığını, bunun tahmin edilen depremin ayak sesleri olduğunu öne sürdü.

Yalova’nın Marmara’da olacak her depremden etkileneceğini söyleyen Osman Kendir, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yayınlanan fay hatlarını ve meydana gelen depremleri gösteren haritanın da Marmara’da bir gerilimin olduğunu işaret ettiğini ifade etti.

Kendir, “Meseleyi Yalova özelinde değerlendirdiğimiz zaman bütün oklar bizi işaret ediyor. Doğuda Yalova açıkları, batıda ise Saros körfezi gerilmenin iki uçta meydana geldiğini ve ortada stres birikiminin olduğunu gösteriyor. Bu bize Marmara depreminin bugün olmazsa dahi yakın zamanda yani 10 ila 30 sene içinde olacağının sinyallerini veriyor. 7 veya üstü bir deprem bekliyoruz. Şehirlerin deprem öncesi dönüşmesi faydasınadır ve bir bina dahi az hasar alsa bir can dahi kurtulsa önemlidir” dedi.

"TAŞINMA KHK'SI PEK UYGUN DEĞİL"

Yalova’nın, Bursa’nın Gemlik ilçesi örneğinde olduğu gibi taşınmaya pek uygun olmadığını söyleyen Kendir, “Gemlik merkezi de fay hattı üzerinde ve bu hususta taşınma kararı verildi. Fakat Gemlik fay hattının tam üzerinde. Bizde ise mesele zemin-yapı alakası ile çözülebiliyor. Taşınma KHK'sı Yalova'ya pek uygun değil. Çünkü bu tip kararlarda uygulama zorluğu var ve çözümü hemen hemen mümkün değil. Bizim üst ölçekli 1/50 binlik çevre düzeni planlarımız rezerv alan, riskli alan gibi meseleleri içermiyor” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal