Meclis'te İYİ Parti ile HDP Arasında "Sayın" Tartışması

TBMM'de Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürerken HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın teröristbaşı Öcalan'a "sayın" demesinin ardından İYİ Parti'den tepki geldi. Bunun ardından İYİ Partili ve HDP'li vekiller arasında tartışma çıktı.

29.11.2018-12:02 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-11:56) Meclis'te İYİ Parti ile HDP Arasında "Sayın" Tartışması

Meclis Genel Kurulunda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ederken ittfak görüşmeleri devam eden İYİ Parti, CHP ve HDP arasında "Sayın" tartışması meydana geldi.

HDP'Lİ VEKİL ÖCALAN'A "SAYIN" DEDİ

Teklifin 14. maddesinde verilen önerge ardından söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in tutuklu olması ve bazı gözaltılarla alakalı eleştiriler yaparken terör örgütü elebaşı Öcalan ile alakalı "sayın" kelimesini kullandı.

İYİ PARTİ'DEN "SAYIN DİYEMEZSİNİZ" TEPKİSİ GELDİ

Bu sözlere cevap veren İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, dünyanın hiçbir meclisinde bir terörist için "sayın" kelimesinin kullanılmayacağını ifade etti: Sayın Başkan, dünyanın hiçbir meclisinde bir terörist için “sayın” kelimesi kullanılmaz, net altını çiziyorum.

Türkkan'ın sözlerinin sonrasında AK Parti ve İYİ Parti sıralarından alkışlar geldi.

Bu sözleri ısrarla kullananlara karşı her defasında tepkilerini söylemeyi sürdüreceklerini ifade eden Türkkan ve İYİ Parti'li bazı vekiller ile HDP'li vekiller arasında karşılıklı laf atmalar oldu.

'KAYIK İTTİFAKI' ÇATIRDAR MI?

Üç benzemez olarak tanımlanan 'Kayık ittifakı' daha önce de bazı meselelerde tartışma yaşamış fakat yollarına devam etmişlerdi. Meclis'te meydana gelen bu gerilim ardından İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in genel seçim ardından terör örgütünün siyasi uzantısı partiye 'Kürt siyasi hareketi' dediği akıllara geldi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal