İstanbul Havalimanı Metrosunda Işık Göründü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattında delme işleminin sona erdiğini söyledi. 30 milyon yolcu sayısına varan İstanbul Havalimanı'nda 3 metro istasyonu olacak.

06.09.2019-11:55 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-11:49) İstanbul Havalimanı Metrosunda Işık Göründü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı HASDAL-İstanbul Havalimanı Kesimi Tünel Delme İşlemlerinin Tamamlanması ve Işık Göründü Töreni'nde açıklamalar yaptı.

Bakan Cahit Turhan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"DELME İŞLEMİ TAMAMLANDI"

Gayrettepe - İstanbul Havalimanı hattında delme işlemi sona erdi. Türkiye'nin ilk hızlı metro sistemi olacak. Yaklaşık 30 km'lik bölümünde tünellerin işlemi tamamlanmış oluyor. Yaklaşık 7 ay içerisinde D100 kara yoluna dek bölümünde Kağıthane ve Gayrettepe istasyonuna da ulaşmış olacak.

"DÜNYANIN EN HIZLI KAZILAN METRO HATTI OLACAK"

Projenin en kısa sürede vatandaşlarımıza ulaşması için ilk kez 10 tane metro kazı makinesi aynı anda kullanılıyor. Dünyanın en hızlı kazılan metro hattı olacak. Kazı hızında dünya rekoru da kırılmış olacak.

"KAĞITHANE KISMINI GELECEK YIL HİZMETE ALACAĞIZ"

Kağıthane bölümünü gelecek sene hizmete alacağız. Gayrettepe istasyonunda Taksim ve metrobüse ve yakın gelecekte inşa edeceğimiz projelere bağlanacaktır. Kağıthane istasyonunda Kabataş metro hattına entegre olacak. Havalimanı istasyonunda yüksek hızlı trene ve Halkalı'da ise Marmaray ve Halkalı metrosuna bağlanacak.

"İSTANBUL HAVALİMANI TÜM ŞEHRE BU METRO İLE BAĞLANACAK"

Olimpiyatköy istasyonunda Başakşehir metrosuna, Kayaşehir'de Kayaşehir metrosuna entegre olacak. İstanbul'un dört bir tarafı İstanbul Havalimanı'na, İstanbul Havalimanı ise bütün kente bu metro ile bağlanacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal