İmar Affından Hileli Bir Şekilde Yararlanmaya Çalışan 2 Öğretmen Açığa Alındı

Muğla'da hazine arazi olan alanın üzerine baraka inşa edip imar affından yararlanmak isteyen 2 öğretmen, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alındı.

14.01.2019-20:23 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-20:16) İmar Affından Hileli Bir Şekilde Yararlanmaya Çalışan 2 Öğretmen Açığa Alındı

İddiaya göre Muğla'nın Bodrum ilçesinde Yalıkavak Halil İbrahim İper Adnan İper Anadolu Lisesinde din kültürü ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yapan B.T. ile Almanca öğretmeni F.A., geçici bir süre için kaldıkları 2+1 büyüklüğündeki mülkü, devlet tarafından çıkartılan İmar Affı Yasasından yararlanarak göre kendi üzerlerine geçirmeye çalıştılar.

Hayırsever Halil İbrahim İper tarafından Yalıkavak'a kazandırılan Anadolu lisesinin yapımı aşamasında inşaatta çalışan işçilerin konaklaması için özel izinle Hazine'ye ait araziye yapılan 2+1 derme çatma bina, daha sonra Milas'tan Yalıkavak'a gelen öğretmenler B.T ile F.A.'ya geçici bir süreliğine konaklamaları için tahsis edilmişti. Öğretmenler ise kaldıkları bu binayı İmar Affı Yasası kapsamında üzerlerine geçirmek için başvuruda bulundu.

Olay, öğretmenlerin yapı kayıt belgesi almaya çalışmasıyla ortaya çıktı. Durumun ortaya çıkması ile Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alındıkları bilgisine ulaşılan B.T. ile F.A. hakkında soruşturma başlatıldı. Açığa alınan öğretmenlerin görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal