İmamoğlu İstanbul'da En Riskli 3 İlçeye Dikkat Çekti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'daki coronavirüs durumu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bağcılar, Esenler ve Bayrampaşa'ya dikkat çeken İmamoğlu, buraların riskli olduğunu söyledi.

08.04.2020-12:06 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-11:52) İmamoğlu İstanbul'da En Riskli 3 İlçeye Dikkat Çekti

11 Mart tarihinde ülkemizde de görülen coronavirüs salgınının en çok görüldüğü il İstanbul oldu. Vakaların yaklaşık yüzde 60'ı İstanbul'da görülürken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu ve İstanbul'daki duruma yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Bağcılar, Esenler ve Bayrampaşa'ya dikkat çeken İBB Başkanı, buralardaki yapılaşmanın fazla olmasından dolayı virüsün yayılma hızının da yüksek olduğunu vurguladı. İmamoğlu, Anadolu Yakası için ise yine yapılaşmaya vurgu yaptı ve s algının biraz daha düşük olduğunu söyledi.

"YAPILAŞMANIN FAZLA OLDUĞU YERLERDE SALGIN DAHA YÜKSEK"

İstanbul'un coroanvirüs haritası üzerinden konuşan İmamoğlu, "Özellikle Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa bölgesinde yapılaşma çok olduğu için hastalığın yoğunlaştığı görülüyor. Bu harita bize Pandemi Kurulu'nda sunum yapıldı. Boşlukların az olduğu, yapılaşmanın fazla olduğu yerlerde salgın daha yüksek. Esenyurt örnek verildi. Anadolu Yakası bir nebze daha düşük. Silivri, Çatalca, Büyükçekmece'de zaten azalıyor ama yapılaşmanın olduğu yerde salgının yayılma hızı yüksek.

İmamoğlu sokağa çıkma yasağı üzerinden de değerlendirmelerde bulundu ve "Sokağa çıkma yasağını İstanbul'daki bilim kurulumuz söylüyor. Cumartesi günü pandemi kurulumuz vardı, Valimizin toplantısı. Ben söylemiyorum, pandemi kurulundaki tıp insanları söylüyor. Sayın Valimiz de bunu duydu. Ben Valimize şunu söyledim 'Karar çıkmayacaksa bile bir kurul oluşturun. Bu kurul İstanbul'da sokağa çıkma yasağı olması halinde oluşacak durumunu çalışsın. Kim sokağa çıkmalı, kaçı zaruri? Bunu önümüze getirin tartışalım' Benim bu feryadımın birkaç hafta sonra değeri düşüyor." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal