İki Defa Oy Kullanan Kişi Gözaltına Alındı

Önce Belçika'da sonra da İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda oy verdiği tespit edilen bir kişi YSK'nın başvurusu üzerine gözaltına alındı. YSK Başkanı'nın açıklamasına göre bu durum için 5 yıla kadar hapis isteniyor.

20.06.2018-12:01 - (Son Güncelleme: 20.06.2018-11:51) İki Defa Oy Kullanan Kişi Gözaltına Alındı

YSK Başkanı Sadi Güven açıklama yaptı. Belçika’da bir seçmenin oy kullandıktan sonra İzmir’de Adnan Menderes Havalimanında da oy kullandığına dair görüntüler olduğunu söyleyen Güven, gözaltı işleminin yapıldığı bilgisini açıkladı.

60 ülke 123 temsilcilikte çalışma yürütüyoruz. Arkadaşlarımız çok yoğun mesai yaptı. Ben bu çalışmada emeği olan başta dışişleri çalışanları olmak üzere herkese teşekküre diyorum. Uçaklarla bugün Avrupa’nın bütününü taşıyacağız. Diğer ülkelerden bir bölümü hali hazırda bize geldi. Seçim günü sandıklar açıldıktan sonra aynı zamanda o sandıkları açmaya başlayacağız.

"GÖZALTINA ALINDI"

Dün itibariyle sosyal medyada bir haber paylaşıldı. Belçika’da bir seçmenin oy verdikten sonra İzmir’de Adnan Menderes Havalimanında da oy verdiği dair görüntüler vardı. Aynı adla değişik kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu fark ettik. Fakat aynı kişinin görüntüsünü paylaştığını fark edince bunu savcılığa bildirdik. İlgili kişi gözaltına alındı, soruşturma sürüyor. Her türlü yolsuzluğun karşısında olacağız. Kanun 5 seneye dek hapis cezası kabul ediyor. Başkasına ait kimliklerle oy veren kişilere 5 sene hapis cezası var çok net. Dün de bu kişiyle alakalı ihbarda bulunduk.

İŞTE O FOTOĞRAFLAR

YSK başkanı Güven'in gözaltına alındığını duyurduğu Şengün Erdoğan'ın oy verirken çektiği fotoğrafları şahsi sosyal medya hesabından paylaşıldı. Erdoğan'ın sonrasında bu fotoğraları sildiği belirlendi.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüksek Seçim Kurulunun başvurusu üstüne birden fazla defa oy verdiği öne sürülen Şengül Erdoğan için 298 sayılı Kanun'a muhalefet ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından soruşturma açıldığını, şahsın İzmir'de gözaltına alındığını duyurdu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal