İçişleri Bakanlığı'ndan Yaylacılara Önemli Uyarı!

İçişleri Bakanlığı, 32 il valiliğine yaylacıların uyarılması doğrultusunda genelge gönderdi. Yapılan uyarıda teröristlerin eline geçebileceği için yaylalardan dönerken yaşam malzemesi bırakılmaması istendi.

06.09.2018-10:51 - (Son Güncelleme: 06.09.2018-10:42) İçişleri Bakanlığı'ndan Yaylacılara Önemli Uyarı!

İçişleri Bakanlığı, yaylacıları ikaz ederek evlerinde yaşam malzemeleri bırakmamalarını söyledi. Sebep ise teröristlerin kış aylarında boş olan yaylalardaki yaşam malzemelerinden yararlanması.

32 İLİN VALİLİĞİNE GENELGE GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli ve Van valiliklerine Bakan Süleyman Soylu imzalı "Güvenlik Tedbirleri" başlıklı genelge yolladı. Genelgede devletimizin toprak bütünlüğünü, milli güvenliğini ve kamu düzenini tehdit eden, insanların temel hak ve hürriyetlerini yok etmeye dönük eylem ve saldırılarda bulunan terör örgütleriyle devletin bütün olanak ve yetenekleri kullanılarak etkin mücadele edildiği söylendi.

Yürütülen etkili operasyonlar sebebiyle özellikle BTÖ'nün temel gıda ve yaşam malzemesi temini hususunda önemli problemler yaşadığına yönelik bilgiler alındığına işaret edilen genelgede, BTÖ üyelerinin temel gıda ve yaşam malzemesi temininin önüne geçmek için yayla dönüşlerinde alınacak emniyet tedibleri şu şekilde sıralandı: "Yayla ve meraların insanların kullanımına açılması ile beraber terör örgütüne destek olabilecek insanların terör örgütü üyelerine erzak ve yaşam malzemesi temin etmelerini engellemek için lazım olan önlemler alınacak. Yayla dönüşlerinde insanların artan yaşam malzemelerinin terör örgütü üyeleri tarafından alınabileceği düşünülerek yaylada bırakmamaları hususunda ikaz edilecek. BTÖ üyelerinin lojistik faaliyetlerine destek veren ve erzak götüren işbirlikçilerinin çoğunlukla yol kontrollerinde ana yollar yerine ara ve tali yolları tercih etmesi sebebiyle bu yolların denetimine ağırlık verilecek. Kolluk kuvvetlerin tarafından toptan satış yapan yerler ile büyük marketlerden ve bakkallardan alınan dikkat çeken un, şeker, konserve, helva, reçel vb. gıda ve hayat malzemelerinin satışı izlenecek ve istihbarata ağırlık verilecek. Yol kontrollerinde kamyonet, panelvan, minibüs gibi şüpheli araçlar ayrıntılı aramalardan geçecek. Terör örgütü tarafından kullanılması olası gıda ve yaşam malzemelerini aracında tutan kişilerin yerleşim yeri ile yol güzergahı ve kaç kişilik malzeme götürdüğü konuları detaylı sorgulanacak."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal