HDP Muş Milletvekili Işık'ın Sert İfadesi Meclis'te Karışıklık Yarattı

TBMM Genel Kurulu'nda İmar Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören Coğrafi Bilgi Sistemleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, gecenin ilerleyen saatlerinde kadar sürdü.

14.02.2020-10:14 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-10:35) HDP Muş Milletvekili Işık'ın Sert İfadesi Meclis'te Karışıklık Yarattı

TBMM Genel Kurulu'nda İmar Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören Coğrafi Bilgi Sistemleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, gecenin ilerleyen saatlerinde kadar sürdü.

"PKK SİLAHLI KÜRT MUHALEFETİ"

Söz konusu teklifin tartışmalarında konuşan HDP Muş Milletvekili Mensur Işık'ın, açıklamalarının bir kısmında terör örgütü PKK'yı "silahlı Kürt muhalefeti" olarak nitelendirmesi üzerine bir tartışma peyda oldu. HDP Muş Milletvekili Mensur Işık'ın kullandığı bu cümleler Meclis'te büyük karışıklığa sebep oldu.

BİRLEŞİME ARA VERİLDİ

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Mensur Işık'ın sözlerine ilişkin tutanakları istediğini bildirdi fakat tartışmaların ileri boyuta ulaşması üzerine birleşime ara verdi. Yaklaşık bir saatlik verilen moladan sonra birleşimi açan Bilgiç, Işık'ın, "silahlı Kürt muhalefetiyle yürüttüğü savaş" sıfatının TBMM İçtüzüğüne göre, Meclis'ten geçici çıkarma cezasını gerektirdiğini vurgulayarak, Işık'a bir birleşim çıkarma cezası verilmesini teklif etti.

MECLİS'TEN ÇIKARMA YÖNÜNDE İKAZ

Ardından HDP'li Işık'a, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin oylarıyla, İçtüzüğün 161. maddesi uyarınca TBMM Genel Kurulu'ndan bir birleşim çıkarma cezası kesildi.

SÖZ KONUSU İFADE TUTANAKLARDAN ÇIKARILDI

Söz konusu oylamadan sonra Mensur Işık'ın "silahlı Kürt muhalefetiyle yürüttüğü savaş" sözlerini Meclis dışında yinelememesi hususunda uyarıda bulundu ve bu söz konusu ifadenin tutanaktan çıkarılmasına karar kırıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal