Fransa'nın Sözde Ermeni Soykırımı Kararına Türkiye'den Çok Sert Tepki Geldi

Fransa'nın 24 Nisan'ı "Ermeni Soykırımını Anma Günü" ilan etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama geldi. Altun, olayı "Hadsizlik örneği" olarak tanımladı.

11.04.2019-16:18 - (Son Güncelleme: 11.04.2019-16:10) Fransa'nın Sözde Ermeni Soykırımı Kararına Türkiye'den Çok Sert Tepki Geldi

Fransa 24 Nisan'ı 'Ermeni Soykırımını Anma Günü' ilan etti. Bu amaçla düzenlenen kararname bu sabah Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Skandal karara tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Hadsizlik örneğidir" dedi.

Toplam üç maddeden meydana gelen skandal kararname, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Başbakan Edouard Philippe'in imzalarıyla yayımlandı. Kararnamede, Fransa'nın sözde "Ermeni soykırımını" 29 Ocak 2001 tarihinden beri resmen tanıdığı anımsatılıp 24 Nisan'ın bundan sonra 'Ermeni Soykırımını Anma Günü' ilan edildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, resmi Twitter sayfasından Macron imzalı skandal karara tepki gösterdi. Altun, mesele ile alakalı yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

"POPÜLİZM VE BÜYÜK BİR HADSİZLİK ÖRNEĞİDİR"

"Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 24 Nisan'ı "Anma Günü" ilan etmesi basit bir popülizm ve büyük bir hadsizlik örneğidir."

TÜRKİYE'DEN İLK TEPKİ ÇAVUŞOĞLU'NDAN GELDİ

Fransa'nın kararına Türkiye'den ilk tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un '24 Nisan' kararnamesi AİHM ve Fransız Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını açıktan ihlal ediyor. Macron seçim kampanyasında Ermenilere verdiği sözleri yerine getirmeye uğraşarak gene popülizm yapıyor. Önce kendi karanlık tarihine baksın. Ruanda soykırımından beri çeyrek asır geçti" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KARARI KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 24 Nisan'ı "Ermeni Soykırımı Anma Günü" ilan etmesini kınadı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal