Firari FETÖ'cü Akın İpek Hakkında Not Veren Londra Adalet Müşaviri Abdullah Murat Görevden Alındı

Firari FETÖ sanığı Akın İpek'i Türkiye'ye iade etmeyen İngiliz Westminster Mahkemesi'ne verdiği bilgi notu ile gündeme gelen Londra Adalet Müşaviri Abdullah Murat görevden alındı.

05.12.2018-12:58 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-12:49) Firari FETÖ'cü Akın İpek Hakkında Not Veren Londra Adalet Müşaviri Abdullah Murat Görevden Alındı

FETÖ firari sanığı Akın İpek'in Türkiye'ye verilmesi isteğini reddeden İngiliz Westminster Mahkemesi'ne verdiği bilgi notu sebebi ile hakkında inceleme açılan Londra Adalet Müşaviri Abdullah Murat vazifeden alındı.

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada "Yargı görevi içindeki hususlarda bakanlığımız tarafından kurumsal görüş oluşturulması söz hususu değildir. Bilgi notu içerisinde yer verilen değerlendirmelerin Yargıtay içtihatlarıyla da uyumlu olmadığı görülmüştür" denilmişti. Bakanlık, ayrıca Murat hakkında 30 Kasım'da inceleme açtıklarını ve Ankara'ya davet edildiğini açıklamıştı.

TARTIŞMALI YAZIDA NELER DİLE GETİRİLMİŞTİ?

İpek'in iadesi davasında, Londra'daki mahkeme tarafından ret kararı verilmesinde etkili olduğu iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan yazıda şu sözlerin yer aldığı vurgulanıyor:

"Türkiye'deki mahkemeler FETÖ üyeliği ve idareciliği suçlamalarıyla 31,400 'mahkumiyet' kararı verirken (CMK 314/1 ve 2. Maddeler), mahkemelerin aynı ceza kanunu maddeleri çerçevesinde herhangi bir suç belirlemeyip, beraat kararı verdiği davaların sayısı 10,657'dir.

(ii) Türk Ceza Kanunun 309. Maddesi (Anayasal düzene karşı işlenen suçlar) çerçevesinde görülen davalarla alakalı olarak, mahkemeler 190 davada 'ceza vermiş' ve 632 tanesi beraatle neticelenmiştir.

(iii) FETÖ davaları ile alakalı Temyiz Mahkemesi Yargıtay'dır ve 2018 senesinin başından beri yerel mahkemeler tarafından verilen kararların yaklaşık olarak yüzde 40'ını bozmuştur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal