Fethullah Gülen'in Yeğeni Yakalandı, Mahkemeden Garip Bir İstekte Bulundu

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in öz yeğeni Fatma Nur Gülen, Beylikdüzü'nde yakalandı. 100 kişiyi tek tek deşifre eden Gülen'in mahkemeden isteği ise dikkat çekti. Gülen, "Artık bu soy ismi kullanmak istemiyorum" dedi.

16.06.2018-09:37 - (Son Güncelleme: 16.06.2018-09:42)

FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in yeğeni Fatma Nur Gülen, İstanbul Beylikdüzü'nde yapılan operasyonla örgüt evinde yakalandı. İkinci defa ifade vermeyi talep eden ve itiraflarıyla etkin pişmanlıktan faydalanan Gülen, örgütteki 100'e yakın kişiyi tek tek deşifre etti. Yeğen Gülen, elebaşı Gülen'in bütün ailesini de grafik çizerek polise anlattı.

ÖRGÜT EVİNDE YAKALANDI

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Fatma Nur Gülen, İstanbul Beylikdüzü'nde yapılan operasyonla örgüt evinde yakalandı. Örgütün hijyen evlerinden mesul olduğu belirlenen Gülen, tutuklanarak cezaevinde sevk edildi.

ÖRGÜTTEKİ 100 İSMİ TEK TEK AÇIKLADI

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın aktardığına göre ikinci defa ifade vermeyi talep eden ve itiraflarıyla etkin pişmanlıktan faydalanan Gülen, örgütteki 100'e yakın kişiyi tek tek deşifre etti. Örgüt için ev ablalığı üstlendiği yıllarda kaldıkları evlere para veren, örgüt mensubu genç kızlar, diğer ablalar, mütevelli heyetlerdeki isimler, okul yapılanması ve mahrem abiler hususunda bilgiler aktardı. Yeğen Gülen, elebaşı Gülen'in bütün ailesini de grafik çizerek polise anlattı.

"SOYADINI İSTEMİYORUM"

Fatma Nur Gülen, itiraflarında şunları kaydetti: "Ben Fethullah Gülen'in öz yeğeniyim. Abilerim Şamil ve Yasir Gülen çalıştıkları yerlerden ihraç edildi. En büyük abim Tavus Bin Keysan Gülen'in adını amcam Fethullah Gülen vermiş. Darbeden önceki dönemde annem ve babamla soy adımızdan dolayı kavga ettik ve artık Gülen soyismini taşımak istemediğimi belirttim ve o günden bu güne halen ailemle konuşmuyorum. 2005 senesinde Fatih Üniversitesi'nde öğrenciyken bu örgütü tanımaya başladım. Kaldığım yerde Nergis İnkaya bana 'Bundan böyle bu evin ev ablası sensin' dedi. İstemedim fakat ısrar edince kabul ettim. Bu oluşumun içinde olmak istemiyordum, fakat Gülen'in yeğeni olduğum için tepki alırım diye korktum. Her ne derece bu oluşumun üniversitesinde öğrenim gördüysem de evlerinde kaldıysam da bunlar bütünüyle babamın baskıları ile olmuştur. Ben de mağdur oldum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal