Cumhurbaşkanı Erdoğan Bir Projeyi Daha Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Twitter'dan bir müjdesini daha açıkladı. Erdoğan Haliç'e Bilim Merkezi yapacaklarını duyurdu.

16.06.2018-09:10 - (Son Güncelleme: 16.06.2018-09:19)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "İstanbul Haliç'te Bilim Merkezi yapacağız. İnsan ve medeniyet temalı Bilim Merkezimiz senede 2 milyon ziyaretçi alacak, bilime fayda sağlayacak" dedi.

DETAYLARI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam saatlerinde Twitter hesabı üzerinden paylaşımlar yaptı. Haliç'te Bilim Merkezi yapılacağını duyuran Erdoğan, paylaşımlarında proje ile alakalı bilgilere de yer verdi.

100 MİLYON LİRA BÜTÇEYLE HAYATA GEÇİRİLECEK

Projenin 8 bin metrekarelik alan üzerinde ve 100 milyon lira bütçe ile hayata geçirilerek 3 sene devam edeceği açıklanan paylaşımda, merkezin senede 2 milyon ziyaretçiyi konuk edeceği bildirildi. Paylaşımda şu ayrıntılara yer verildi; "Söz hususu bölgede uluslararası kabul görecek olan bir teknoloji merkezi, dijital tematik kütüphane ve inavosyan merkezi, eğitim programları, atölye ve bilim gösterileri."

Projede öğretici sergiler bölümünde "Dijitalleşme ve Sanal Gerçeklik", "Yapay Zeka", "Denizcilik ve Tersaneler" ile "Bilim Tarihi", Eğitim Atölyeleri bölümünde ise "Tasarım Atölyeleri", "Bilim Gösterileri", "STEAM Atölyeleri" olması düşünülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal