Evlat Nöbetinde 17'nci Mutlu Son

Diyarbakır'da dağa kaçırılan çocukları için HDP binasının önünde 'oturma eylemi' yapan Akkuş ailesinin de evlat hasreti vuslata erdi.

24.09.2020-15:18 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-14:55) Evlat Nöbetinde 17'nci Mutlu Son

Evlatlarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu bulan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019 tarihinde başlattığı 'evlat nöbeti' 388'inci gününde.

İstanbul'dan Diyarbakır'a giderek 20 Eylül 2019 tarihinde Diyarbakır'daki oturma eylemine katılan Bitlisli baba Fahrettin Akkuş, eylülün başında evladının kuzey Irak'ta terör örgütünün elinden kaçtığı müjdesini öğrenmişti.

Geçen günlerde güvenlik kuvvetlerine sığınan beş teröristten birinin Fahrettin Akkuş'un oğlu Erkan Akkuş olduğu ortaya çıktı. 2015 yılında İstanbul Sultngazi'de kaçırılan Erkan Akkuş dört senenin ardından ailesine sarıldı.

Anne Meryem ile baba Fahrettin Akkuş'un çocuklarına sarılması, nöbetlerine devam eden ailelere de oldukça sevinç yaşattı. Kardeşi Süleyman Çetinkaya için nöbete devam eden abla Zekiye Bozdağ, bir seneden uzun süredir nöbetlerine kararlı bir şekilde devam ettiklerini ifade ederek, bir değil bin sene  de olsa eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Bir hasret çeken ailenin daha çocuğuna kavuşmasına sevindiklerini dile getiren Bozdağ, başka ailelerin de çocuklarına kavuşması dileklerini belirtti.

TESLİM OLMALAR ÜMİDİ CANLI TUTUYOR

Aynı mutluluğu kendilerinin de yaşamak istediğini söyleyen Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

'Verdiğimiz mücadeleyle 17 çocuk ailesine kavuştu. Gerçekten çok sevindik. Bazen umudum kalmıyor ama teslim olan çocukları görünce tekrar umut doldu içim, tekrar ayaklandım. Kardeşim, eğer beni görüyor ve duyuyorsan dön, teslim ol. Annemiz hasta, dayanacak gücü kalmadı. Bize acımıyorsan bari annemize acı. Gel, o kadının yüzü gülsün. Sürekli gözü yaşlı, kapıda seni bekliyor.'

 

Oğlu Fatih için nöbetine devam eden baba Abdullah Demir de senelerdir çocuğu için acı çektiğini söyledi. Demir başından geçenleri şu ifadelerle anlattı:

'Allah'a şükürler olsun bugün bir çocuğumuza daha kavuştuk, dünyalar bizim oldu. Allah'ın izniyle, biz de çocuklarımıza kavuşacağız. 17 evladımıza kavuştuk, bundan daha güzel bir şey yok. İçim çok rahat. Çocuklar gelmeye devam edecek.'

Evlat nöbeti sayesinde 17 çocuğu terör örgütünün elinden kurtardıklarını belirten Demir, ümitleri olduğunu dile getirdi.

Demir, 'Bunlar zannetti ki bir iki ay burada kalıp gideceğiz. Biz çocuklarımıza kavuşuncaya kadar hiç kimse buradan kalkmaz. 17 evladımızı kurtardık. Bundan daha güzel bir şey var mıdır? Allah'ın izniyle bu çocukların hepsi gelecek. Bunlar zalimdir, bunlarda Allah korkusu yok' ifadesini kullanarak, oğluna güvenlik kuvvetlerine teslim olma çağrısı yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal