HDP Önündeki Ailelerin Evlat Nöbeti 297'nci Gününde

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan evlatlarına kavuşmak isteyen ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki nöbeti 297’nci gününe girdi.

25.06.2020-16:03 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-15:56) HDP Önündeki Ailelerin Evlat Nöbeti 297'nci Gününde

Evlatlarının terör örgütü PKK üyeleri aracılığıyla dağa kaçırıldığını öne sürerek 3 Eylül 2019'da farklı şehirlerden Diyarbakır'a giderek HDP il binasının önünde oturma eylemi yapan ve çocuklarına kavuşmak isteyen ailelerin evlat nöbeti sürüyor.

Gaziantep'te yaşayan Songül Altıntaş, askerlik yapmak için usta birliğine giderken 2 Ekim 2015 tarihinde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından kaçırılan 25 yaşındaki oğlu Müslüm için 297 gündür oturma eylemine devam ediyor.

Songül Altıntaş, 297 gündür oturma eylemini sürdürdüklerini, 290 sene geçse bile evladı gelmeden buna devam edeceğini vurgulayarak şu sözleri kullandı:

"Oğlumu getirsinler, artık ne diyeceğimizi de bilemiyoruz. Biz evladımızı istiyoruz, siyasetle, hiçbir şeyle alakamız yok. Biz ciğerimiz için, evladımız için gelmişiz, evladımızı istiyoruz. 297'nci günümüzdür biz buradayız, 290 yıl da geçse biz buradan kalkmıyoruz. Evladımız gelmeyene kadar, ömrümüzün sonuna kadar buradan kalkmayacağız. Benim içim yanıyor, ben onları Allah'a şikayet ediyorum. Benim gücüm belki yetmiyor ama Allah'ın gücü yeter. Bu annelerin ahı bunlara kalmaz. Vicdana gelsinler bu çocukları bıraksınlar, iki cihanda elim yakalarındadır"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal