Diyarbakır'da Evlat Nöbeti 302'nci Gününde

Çocukları terör örgütü PKK aracılığıyla kaçırılan ailelerin Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti 302'nci gününde de sürmeye devam ediyor.

30.06.2020-15:28 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-15:15) Diyarbakır'da Evlat Nöbeti 302'nci Gününde
Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma umuduyla HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu olan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019 tarihinde başlattığı oturma eylemi 302'nci gününde.

Evlat nöbetindeki annelerden Ayten Elhaman, 3 senedir haber alamadığı oğlu Bayram için oturma eylemine devam ettiğini dile getirdi.

Elhaman, şu ifadeleri kullandı:

"Gençlere buradan sesleniyorum. HDP'ye inanmayın, gençleri kandırıp götürüyorlar. HDP ile PKK birdir. Biz anneler çocuklarımızı HDP'den istiyoruz. Yıllar da geçse burada bekleyeceğiz. HDP'den çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz. 'Anneler bir hafta, iki hafta kalıp gider.' dediler ama yanıldılar."

Sur ilçesinden 5 sene evvel 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Özkan için evlat nöbeti tutan baba Süleyman Aydın da 302 gündür eylemlerinü sürdürdüklerini dile getirdi.

Çocuklarını almadan eylemlerini bitiremeyeceklerini dile getiren Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"PKK içinde büyük bir çözülme oldu. Teslim olanlar çok, çoğu kişi bunların iç yüzünü fark etti. Hala da teslim olanlar var. İnşallah onların içinde bizim çocuklarımız da olur. Artık bu hasretlik bitsin. İnşallah gelirler ve biz de artık çocukları çalan partinin önünde durmayız. Evlatlarımız gelmeden bir yere ayrılmayacağız."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal