Erzurum'da 487 Yıllık Gelenek

Erzurum esnafı, son günlerde yaşanan deprem, terör, çığ ve uçak kazası gibi olayların bir daha meydana gelmemesi için dağlık alana yaban hayvanlar için 2001 ekmek karların üstüne bıraktı.

07.02.2020-18:36 - (Son Güncelleme: 07.02.2020-18:31) Erzurum'da 487 Yıllık Gelenek

Erzurum'u doğal afetlerden korumak için 487 yıl önce Pir Ali Baba tarafından başlatılan 'Binbir Hatim' geleneğini, Erzurumlular tarafından halen sürdürüyor.

Erzurum esnafı, son günlerde yaşanan deprem, çığ, uçak kazası ile birlikte terörün de 'def' olması, Çin'de yaşanan 'koronavirüs'ün de ülkemize gelmemesi için Pir Ali Baba'nın türbesinin bulunduğu yere giderek 2001 ekmek bıraktı.

"İNŞALLAH BİR DAHA YAŞAMAYIZ"

Esnaflığın yanı sıra din adamlığı da yapan Muhittin Olçun (47), "Pir Ali Baba, 'Eğer her yıl binbir hatim okursanız, Allah bu memleketi özellikle zelzeleden (doğal afetlerden) korur' sözü ile başlayan gelenekte bende yıllardır yaban hayat için doğaya 1001 ekmek bırakıyorum. Ama son günlerde art arda yaşanan felaketler nedeniyle Pir Ali Baba'nın türbesinin bulunduğu dağlık alana gelip dua ederek doğaya bu kez 2001 ekmek bıraktık. İnşallah yaşadığımız bu olayları bir daha ne biz ne de bir başkası yaşamaz" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal