Erbil'deki Saldırıyı Takip Eden Gazetecilere Saldırı

Al Jazeera televizyonu, Erbil'deki hain saldırıyı takip eden personellerine Kuzey Irak hükumetine bağlı güçler tarafından saldırı yapıldığını açıkladı.

18.07.2019-10:51 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-11:05) Erbil'deki Saldırıyı Takip Eden Gazetecilere Saldırı

Al Jazeera televizyonu tarafından paylaşılan yazılı açıklamada, Erbil'deki hain saldırıyı takip etmek isteyen kanalın Erbil Ofis Müdürü Ahmed Zavitey ile yanındaki ekibin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı güvenlik ekipleri tarafından darbedildiği bildirildi.

Açıklamada, IKBY Gazeteciler Sendikasına olayla alakalı üstüne düşen sorumluluğu yerine getirme ve son dönemde gazetecilere karşı artan bu tür ihlallerin bitirilmesi çağrısı yapıldı.

Irak'ın Erbil şehrinde bir restorana yapılan silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir diplomat şehit düşmüş, saldırıda bir Irak vatandaşının yaşamını kaybettiği belirtilmişti.

Dün Erbil'de Türk Konsolosluk personelinin yemek yediği restorana silahlı saldırı yapıldı. Dışişleri Bakanlığı saldırıda bir başkonsolosluk personelinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırıda toplam üç kişi yaşamını yitirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal