Doğu Karadeniz'de Felaket! Sel ve Heyelan

Doğu Karadeniz'de etkili olan şiddetli yağış felakete neden oldu. Rize'de şelale taşarken, Artvin'de ise heyelan meydana geldi.

05.10.2018-09:56 - (Son Güncelleme: 05.10.2018-09:40) Doğu Karadeniz'de Felaket! Sel ve Heyelan

Doğu Karadeniz'de aralıklarla etkisini hissettiren sağanak, sel ve heyelanlara sebep oldu. Trabzon'un Araklı ilçesinde dereler taştı, cami, ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Rize'de şelale taştı, yol ulaşıma kapandı. Artvin'de ise 2 ayrı yerde heyelan sebebiyle ulaşım kesildi.

Doğu Karadeniz'de yer yer metrekareye düşen yaklaşık 100 kilogram yağış, sel ve heyelanlara sebep oldu. Trabzon'un Araklı ilçesinde Kaşıkçı deresi taştı, etraftaki bir cami ile ev ve bazı işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını sel bastı. Trabzon-Bayburt karayolu Araklı ilçe geçişi heyelan sebebiyle ulaşıma kapandı. İlçede bazı köy ve mahalle yolları ile alt yapıda hasarlar meydana geldi.

RİZE'DE ŞELALE TAŞTI

Rize'de şiddetli olan sağanak sebebiyle derelerin su düzeyleri yükseldi. Çayeli ilçesi Köprübaşı köyünde yaklaşık 70 metreden dökülen Ağaran Şelalesi'nin debisi, kuvvetli yağışların sonrasında yükseltti, şelaleden gelen suyun boşaldığı dere taşarak yolu ulaşıma kapattı. Rize'de Salarha, Güneysu ve İkizdere derelerinin su seviyeleri de arttı.

ARTVİN'DE HEYELAN

Artvin'de şiddetli olan sağanak, heyelana sebep oldu. Artvin-Hopa karayolu Cankurtaran mevkii heyelan neticesinde dün gece ulaşıma kapandı. Karayolları birimleri gece boyu devam eden çalışma ile kapalı karayolunu ulaşıma açtı. Bölgede araç ulaşımı kontrollü olarak veriliyor.

Artvin-Şavşat karayolunun 37'nci kilometresi Prnalı mevkiinde dağdan kopan kaya kütleleri, karayolunun trafiğe kapanmasına sebep oldu. Kapalı karayolunun ulaşıma açılması için Karayolları ve İl Özel İdaresi birimleri çalışma başlattı. Karayolunda çift taraflı uzun araç kuyrukları meydana geldi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal