ABD'nin Hedefi Ortaya Çıktı!

Hain terör örgütüne açıktan destek veren ABD, Irak'ın kuzeyinde bulunan Sincar'ı 'ikinci Kandil' yapmayı hedefliyor. 2014 Ağustos'unda DEAŞ'ı bahane ederek terör örgütüne işgal ettirilen Sincar'da faaliyetler arttı.

05.10.2018-09:40 - (Son Güncelleme: 05.10.2018-09:27) ABD'nin Hedefi Ortaya Çıktı!

Mart ayında bölgeden çıkarak Irak ordusuna bıraktığı öne sürüken hain terör örgütü, bu durumun aksine, Sincar'daki etkinliğinin daha da arttırdı. Türkiye-Irak-Suriye üçgenin en kritik yerlerinden biri olan Sincar'a ABD, akın akın terörist gönderiyor.

Irak Türkmen Cephesi Teşkilat Başkanı Mehmet Seman Ağaoğlu, ikinci Kandil için uğraşılan Sincar'a terörist gönderen ABD'nin, Türkiye'nin Musul kuzeydoğusundaki Başika Üssü'nde konuşlanan askeri varlığına karşı tehdit oluşturmayı hedeflediğini ifade etti. Ağaoğlu, "Hain terör mensuplarını buraya ABD askeri kuvvetleri sevk ediyor. Amerika'nın amacı Başika Kampı'ndaki TSK unsurlarını engellemek. ABD bununla birlikte Musul yolunu da kesmeyi planlıyor" açıklamasında bulundu. Sincar'ın kritik önemine vurgu yapan Ağaoğlu, gerçekleşem hamlenin Türkiye'nin 'Ovaköy' hamlesine de karşı olduğunu ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal