Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katil Netanyahu'ya Çok Sert Cevap Geldi

ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs'e taşıma kararıyla Gazze sınırında büyük barış gösteriler yapıldı. Gösterilere saldırarak bir katliam gerçekleştiren İsrail’e Cuhmurbaşkanı Erdoğan ‘katil İsrail’ diyerek seslenmişti. Bugün katil Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ederek cevap vermişti.

15.05.2018-19:22 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-20:08)

Filistin’de barışçıl gösterilere saldıran İsrail 60’ın üzerinde Filistinli katlederken, 2 binin üzerinde kişiyi de yaraladı. İsrail’in bu insanlık dışı saldırılarına kayıtsız kalmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün İngiltere’den İsrail’e seslenerek ‘katil İsrail’ demişti. Bu sesleniş üzerine İsrail’in katil Başbakanı Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakarete varır derecesinde cevap vermişti. Netanyahu’nun bu açıklaması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi olan Twitter üzerinden Netanyahu’ya yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Netanyahu’nun elinde Filistinlilerin kanı olduğunu belirterek bunu Türkiye’ye saldırarak temizlemeyeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Netanyahu'nun elinde Filistinlilerin kanı vardır ve bunu Türkiye'ye saldırarak saklayamaz’’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Netanyahu, savunmasız bir halkın topraklarını BM kararlarını ihlal ederek 60 yıldan fazla süredir işgal altında tutan apartheid (ırkçı) devletinin başbakanıdır. Elinde Filistinlilerin kanı vardır ve suçlarını Türkiye'ye saldırarak saklayamaz’’ şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Netanyahu’ya "İnsanlık dersi istiyorsanız on emiri okuyun" diye seslendi.

İkili daha önce birçok konuda karşı karşıya gelmişti. Bu karşılaşmalarda Cuhmurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu'ya her zaman hak ettiği cevabı verdi. İsrail katliamlarına bölgede devam ettikçe karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı her zaman görecektir. Mazlum Filistin halkının hiçbir şekilde katledilmesine müsade etmeyeceğini her dönemde söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine İsrail'in karşısına dikilecektir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal