Dükkanını Yıktırmak İstemeyen Esnaftan İlginç Girişim

Yalova'da CHP'li Belediye'nin mevzuata aykırı olan yerleri yıkma kararının ardından yıkım çalışmalarına başlamak için ekipler bölgeye gitti. Yıkım çalışmaları anında esnafın bir tanesi öyle bir hareket yaptı ki kimsenin aklına gelmezdi.

15.05.2018-17:28 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-17:35)

CHP’li Yalova Belediyesi tarafından Mihenk Sokak’ta bulunan işletmelerin kapı çıkmalarının kanuna aykırı olduğu sebebiyle gerçekleştirilmek istenen yıkım çalışmasında, yıkımın gerçekleşmesini istemeyen esnaf ve zabıta karşı karşıya geldi.

Yıkıma gelen iş makineleri ve zabıtaların önlerine etten duvar olarak geçen esnaf, ekmek teknelerinin yıkımına izin vermedi. Bad Godesberk Parkı’nın çevresinde bulunan Mihenk Sokak’taki küçük ölçekli işletmelerle alakalı geçtiğimiz nisan ayında belediye meclisinde işletme çıkmalarının imar mevzuatına göre düzenlenmesi gerçekleştirilmişti.

DÜZENLEMEYE UYMAYAN YERLER YIKILACAK

Belediye tarafından, Mihenk sokak bölgesinin çevresinde bulunan esnaflara yeni uygulamaya göre firmaların dükkanlarını düzenlemesi için uyarı yazısı gönderildi. Yeni düzenlemeye aykırı olan işletmelerle alakalı yıkım kararı alan CHP’li Yalova Belediyesi, Mihenk Sokak’ta yıkım işlemi yapmak için bölgeye iş makineleri ve çok sayıda zabıta ekibi yönlendirdi.

ÇEVİK KUVVET MÜDAHALE ETTİ

Yetkililer, esnafın yıkıma engel olabileceğini ön gördü. Bu sebeple bölgede Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından herhangi bir sorunun yaşanmaması için güvenlik tedbirleri alındı. Esnaf iş makinelerinin önüne oturarak etten duvar kurdu ve iş makinelerinin üstüne çıkarak yıkımı durdurmak için çaba sarf etti. Zabıta ve dükkanlarını yıktırmak istemeyen esnaf arasında yaşanan arbedeye çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

ATATÜRK POSTERİ 

Dükkanlarını yıktırmak istemeyen esnaf, kurnazca bir hareket etti ve yıkımı durdurmak için eline Atatürk posteri aldı. Esnaf şimdilik yıkımı durdurabildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal