Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-35 Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan F-35 krizi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

13.10.2019-20:14 - (Son Güncelleme: 13.10.2019-20:11)
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde 2,5 saat süren bir toplantıda gazete, televizyon ve ajansların genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan F-35ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "F-35 olayını da çok. Öyle veya böyle biz de F-35 in muadili uçak üreten yerler var mı var. Oralardan teklifler gelmeye başladı. Mesele güçlü olmak." açıklamalarında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ile bir kaç kez görüştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ""Ekonomik yaptırım" gibi ifadeler kullanılıyor... Bugün Almanya Şansölyesine de söyledim. NATO'da ortak olduğunuz stratejik ortağınıza yönelik ekonomik yaptırımlarınızı ve silah göndermeyeceğim demenizi bana bir izah edin dedim. Siz bize silahı bedava vermiyorsunuz. Biz bulunduğumuz noktada NATO'yu nasıl koruyacağız. Siz vermezseniz dünyada bu silahları temin edecek yer bitmedi." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İHA'yı vermediler İHA'yı yaptık. SİHA'yı vermediler SİHA'yı yaptık. Şimdi bir kademe daha ilerisini yapıyoruz. Bizim dik durmamız yolumuza bu şekilde devam etmemiz en idealidir. Acil durumlarda çok daha farklı versiyonlarımız var. F-35 olayını da çok çok önemsemiyoruz. 1.4 milyon dolar ödeme yaptık. Gövdeye ait parçasını biz Türkiye'de üretiyoruz. Burada yapıldığı halde böyle bir karar alıyorlar. Öyle veya böyle biz de F-35 in muadili uçak üreten yerler var mı var. Oralardan teklifler gelmeye başladı. Mesele güçlü olmak." açıklamasında bulundu.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal