Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye Hükumeti ile Üst Düzey Temas Kurulmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sorulan bir soru üzerine Erdoğan, Suriye hükumeti ile üst düzey temas kurulmayacağını açıkladı.

25.01.2019-09:47 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-09:38) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye Hükumeti ile Üst Düzey Temas Kurulmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye'de yeni yol haritasını tespit edecek görüşme ardından dönüş yolunda gazetecilerin sorularını cevapladı. "Biz Suriye'nin terör unsurlarından temizlenmesi için bütün aktörlerle temas halindeyiz." diyen Erdoğan, Suriye ile üst düzey temas kurulmayacağını söyledi.

SURİYE'DEKİ SON DURUM

"Suriye'de son düzlüğe geldik mi?" sorusuna cevap veren Erdoğan, şu sözlere yer verdi:

"Şimdilik hissetmiyoruz. Orada hala bayağı iş var diye düşünüyorum. Mesela Astana sürecini bitirme gayreti içinde olan taraflar var. Ayrıca biliyorsunuz, Suriye'de anayasa komisyonu konusu var. Bu hususta da birileri ipe un seriyor. Birileri "Biz burada varız" birileri, "Siz yoksunuz" havasında. Biz anayasa komisyonu sürecinde ilerleme olmasına da büyük önem veriyoruz. İyi bir heyet kurulsun ve bir an önce de adımlar atılsın beklentisi içindeyiz. İnşallah BM'nin yeni özel temsilcisi de burada aktif bir gayret ortaya koyar. Bu hususta  kararlı bir biçimde adım atılmasını umuyoruz. Dileğimiz ondan sonra da, bir Cenevre sürecinin başlaması ve sonuca varılması."

"ÜST DÜZEY TEMASIMIZ OLMAZ"

"Suriye ile diplomatik temasımız bulunmuyor. Süreç nasıl işleyecek?"

"O anlaşma 2011'e dek işledi. Bizim, 1 milyona yakın insanın hayatını kaybetmesine neden olmuş, milyonlarca insanı göçe zorlamış biriyle üst düzey temasımız olmaz. Suriye konusuna çözüm bulma süreci kapsamında, Rusya ve İran ile yoğun temas durumundayız. Bu sayede Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoru kurulmasını önlemeyi başardık. Biz orada nasıl bulunuyoruz? Biz sınırdaşız ve buradan bize devamlı terör tehdidi var. Bize atılan roketler, can kayıplarımız sebebi ile milli güvenliğimizi savunmak için müdahalede bulunduk. Cerablus, El Bab, Afrin'e girdik. Bunun için illa bir yerden davet beklememize lüzum yoktu. Zaman zaman "Siz davetli misiniz?" diye soruyorlar ya. Davetli olmamıza lüzum yok. Bize fiili saldırılar var. Bizi oraya Suriye halkı davet etti. Afrin, Cerablus, El Bab halkı hatta Rakka dahi dahil buna. Aşiretler davet ediyor. Rakka'daki aşiretler bile "Türk Ordusu ne zaman gelecek?" diye bizi davet ediyor. Bunlar çok önemli."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal