Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sabrımız Yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Fırat’ın doğusundaki tüm sınırlarımız boyunca kurulacak güvenli bölgeyle ilgili çok fazla zamanımız ve sabrımız yoktur. 2-3 hafta içinde askerlerimiz fiilen bu bölgeyi kontrol etmeye başlamazsa kendi harekat planlarımızı devreye almaktan başka çaremiz kalmayacaktır” dedi.

31.08.2019-19:57 - (Son Güncelleme: 31.08.2019-19:52) Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sabrımız Yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Tuzla'da Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada bir konuşma yaptı.

FİZİKİ SINIRLARININ ÖTESİNDE BİR ÜLKE: TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu 325 askeri öğrencinin 224'ü Türk vatandaşıyken, kalan 101'i de 16 farklı ülkeden gelen misafir öğrencilerden oluşuyor. Sadece bu tablo dahi her fırsatta ifade ettiğimiz Türkiye'nin fiziki sınırlarının çok ötesinde bir ülke olduğu gerçeğini bizlere gösteriyor. Kara Harp Okulumuzun 170. dönem, Deniz Harp Okulumuzun 246. dönem, Hava Harp okulumuzun da 65. dönem öğrencilerini mezun etmesi çok önemlidir.

2228. YILDÖNÜMÜ

Bu tarihler Kara ve Deniz Harp okullarımızın Osmanlı Döneminde yeniden yapılandırılmasıyla başlayan tarihlerdir. Geçtiğimiz ay Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın 2228. yıldönümünü kutladık. Deniz kuvvetlerimizde Çaka Bey'in İzmir'de ilk donanmamızı inşa ettiği 1081 yılından bu yana bayrağımızı Ege'de, Akdeniz'de Karadeniz'de ve diğer denizlerde gururla taşıyoruz.

 İLK PİLOTLARIMIZDAN BERİ BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRIYORUZ

Hava Kuvvetleri Komutanlığımızla 1911 yılında ilk pilotlarımızın eğitime gönderilmesinden beri şanlı bayrağımızı semalarımızda dalgalandırıyoruz. Tüm dünyaya parmak ısırtarak zaferlere imza atmayı başaran kahraman askerlerimizi rahmetle ve hayırla yad ediyorum. Birinci Dünya Savaşında Kafkas, Irak, Filistin, Suriye, Çanakkale ve Galiçya Makedonya Romanya eteklerinde savaşan Osmanlı ordusu tüm olumsuz şartlara rağmen büyük başarılara imza attı” ifadelerini kullandı.

TSK İHANET ÇETESİ FETÖNÜN PENÇESİNDE KURTULDU

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TSK istiklalimizin en büyük güvencesi olmaya devam etti, edecektir. Son olarak, FETÖ ihanet çetesinin pençesinden kurtardığımız Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, milletimize çok daha sıkı bütünleşerek bugün her zamankinden daha güçlü, ve etkin bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor” dedi.

Son DAkika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal