CHP'li Altay'dan 'Türk Gemilerini Batırırız' Diyen Hafter'e Övgü

Türkiye’nin Akdeniz’deki faaliyetlerine karşı çıkan CHP, Libya’da hükümeti devirmeye çalışan Hafter Terör Örgütü’ne destek verdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay skandal açıklamasında, “Trablus yönetimi cihatçı eğilimli bir yönetim. Tobruk yönetimi (Hafter) daha makul, seküler bir yönetim” dedi.

20.12.2019-10:58 - (Son Güncelleme: 20.12.2019-16:56) CHP'li Altay'dan 'Türk Gemilerini Batırırız' Diyen Hafter'e Övgü

Hükümeti, Suriye krizi konusunda yüzbinlerce kişiyi varil bombası ve işkencelerle öldürmüş Esed’le anlaşmaya çağıran CHP, Libya’da ise darbeci Hafter’e övgüler düzdü.

Partinin grup başkanvekili Engin Altay, Türkiye’ye ardı ardına tehditler savuran CIA ajanı Halife Hafter’i övdü.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan meşrû Trablus hükümetini ABD’nin karalama kampanyasına uygun tarzda ‘cihatçı’ olarak tanımlayan Altay, General Hafter’in Tobruk yönetimini ise ‘seküler’ olarak niteledi.

Altay’ın ‘cihatçı’ dediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Türkiye ile Doğu Akdeniz’de dengeleri değiştiren anlaşmaya imza atmış, ‘seküler’ Hafter ise kendisine bağlı amirale “Türk gemilerini batırın” talimatı vermişti.

Meclis’teki basın toplantısında Altay şu ifadeleri kaydetti:

“Trablus yönetimi cihatçı eğilimli bir yönetim. Tobruk yönetimi daha makul, seküler bir yönetim. AK Parti tercihini yaparken, Türkiye’nin hak ve menfaatlerine göre değil, AK Parti’nin ve Tayyip Erdoğan’ın ideolojik menfaatlerine ve yaklaşımlarına göre değerlendirme yapıyor.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal