CHP'li 60 Milletvekili İçin Hapis ve Siyaset Yasağı Talebi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tayyipler alemi" karikatürünü tweet atmasının sonrasında bu tweet'i retweetleyen 60 CHP'li vekil için hapis ve siyaset yasağı istendi.

20.12.2018-11:31 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-11:21) CHP'li 60 Milletvekili İçin Hapis ve Siyaset Yasağı Talebi

Meclis'e yaklaşık 60 CHP vekilin dokunulmazlığının kaldırılması amaçlı sevk edilen fezlekelerin içeriği meydana çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter'dan paylaştığı "Tayyipler Alemi" karikatürünü retweetlediği belirlenen milletvekillerine Cumhurbaşkanına hakaret suçu sebebi ile hapis cezası verilmesi talep edildi, ayrıca siyaset yasağı istendi.

4 ÖĞRENCİNİN TUTUKLANMASININ ARDINDAN PAYLAŞMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mezuniyet töreninde 'Tayyipler Alemi karikatürü' açan 4 ODTÜ öğrencisinin tutuklanmasının sonrasında sosyal medya sayfası Twitter'da bir paylaşım yapmıştı. Öğrencilerin taşıdığı karikatürün de olduğu paylaşımda Kılıçdaroğlu, "Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin" yazısını paylaşmıştı.

FEZLEKE MECLİS'E GÖNDERİLDİ

Duvar'da yer alan habere göre; Kılıçdaroğlu'nun bu tweeet'ini çok sayıda CHP milletvekili de retweet'ledi. Bu paylaşım ardından Kılıçdaroğlu ve paylaşımı retweet'leyen 72 CHP milletvekili için, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması ile soruşturma açıldı. O soruşturmanın davaya dönüşmesinin sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve aynı paylaşımı gerçekleştiren milletvekilleri hakkında fezleke düzenlenerek Meclis'e sevk edildi.

SİYASET YASAĞI GELSİN

Cumhurbaşkanına hakaret suçu üstüne düzenlenen iddianamede milletvekillerinin TCK'nin 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu düzenleyen 299. maddesine göre bir seneden dört seneye dek hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Aynı madde çerçevesinde verilecek cezanın, suçun açıkça işlenmesi kapsamında altıda bir oranında artırılması istendi. Milletvekillerine talep edilen ceza bununla da sınırlı kalmadı. Kılıçdaroğlu'nun mesajını retweet'leyen milletvekillerine ayrıca TCK'nın, "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" konulu 53. maddesi uyarınca da siyaset yasağı getirilmesi talep edildi.

TCK 53. Madde çerçevesinde ceza alanlar, seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan, velayet hakkından, vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin idarecisi yada denetçisi olmaktan, yoksun kalıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal