Adalet Bakanı Gül'den Önemli Açıklama: Gülen ile Alakalı Önemli Gelişmeler Var

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi ile alakalı önemli açıklamalar geldi. Gül, "FETÖ elebaşı Gülen ile alakalı önemli gelişmeler meydana geliyor. Pozitif bir sonuç bekliyoruz" dedi.

20.12.2018-11:03 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-10:51) Adalet Bakanı Gül'den Önemli Açıklama: Gülen ile Alakalı Önemli Gelişmeler Var

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, son dakika olarak gerçekleştirdiği açıklamada, "FETÖ elebaşı Gülen ile alakalı önemli gelişmeler meydana geliyor. Pozitif bir sonuç bekliyoruz." sözlerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün açıklamalarından öne çıkanlar:

Çok yoğun görüşmeler de oldu, sayın Cumhurbaşkanımızın, sayın Dışişleri bakanımızın. Türkiye'nin tezlerinin anımsatılması anlamında çok önemli görüyoruz.

FETÖ elebaşı Gülen'in iadesiyle alakalı olumlu bir gelişme bekliyoruz. Olması lazım olan bu. Yargının isteği ile iadesi talep edilmiş bir örgüt ele başının, tabiki yapması lazım olan iade etmesidir.

Bu husularda ABD de açtığı soruşturmalar, orada devam ettirdiği soruşturmalar kapsamında bilgi talebi oluyor. Yargı makamları topladığı bilgileri iletiyorlar. Bütün bu süreçlerde bitmiş, olumsuz neticelenmiş bir süreç değil. Olumlu neticelenmesi lazım olan süreci izliyoruz. Ve burada FETÖ elebaşının, örgütün elebaşlarının, idareci kadrolarının iadelerinin yerine gelmesini bekliyoruz. Türkiye iadesi hususunda pozitif bir sonuç bekliyoruz.

ABD kendi içinde hem savcılık, hem FBI manasında soruşturmalarını yapıyor. Bunlar önemli olaylar. Anlaşma çerçevesinde ABD'nin bilgi istekleri oluyor. Bu her iki devletin kullandığı bir yöntem.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal