CHP Milletvekili Adayları Açıklandı

CHP'nin milletvekili adayları listesi açıklandı. Sürpriz isimler listede yer alamadı.

21.05.2018-01:13 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-01:22)

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı'nda toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi toplantısının sonrasında CHP’nin 24 Haziran erken seçimlerindeki milletvekili aday listesi açıklandı.

CHP ADAYLARIN TANITIMINI GELECEK HAFTA YAPACAK

Seçim bildirgesiyle alakalı faaliyetlerinde son noktaya gelen CHP, belirlediği milletvekili adaylarının tanıtımını önümüzde ki hafta gerçekleştirecek.

Seçim bildirgesini 24 Mayıs Perşembe günü ATO Congresium'da yapacak CHP, milletvekili adaylarını da kamuoyuna tanıtımını yapacak.

Milletvekili tanıtım sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili adaylarıyla basına kapalı bir toplantı yapması tahmin ediliyor.

YSK'YA İLETMESİ GEREKİYOR

Açıklanan seçim takvimine göre seçime girecek siyasi partiler, milletvekili aday listelerini 21 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) iletmesi gerekiyor.

LİSTEDE YER ALMAYAN İSİMLER DİKKAT ÇEKTİ

CHP'nin aday listesinde İstanbul'da Barış Yarkadaş, Eren Erdem ve Mustafa Balbay'ın listede olmaması da dikkatlerden kaçmadı. 1 milyon 200 bin liralık haberleşme gideriyle Meclis'i karıştıran CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen de CHP'nin 24 Haziran’da ki aday listede yer bulamadı. 15 vekil skandalından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na “ÖDP, TKP ve DSP için de 20’şer vekil isteriz” diyen İlhan Cihaner listede yer almadı.

MİLLETİ TEHDİT EDEN VEKİL DE LİSTE DIŞI

16 Nisan referandumu öncesinde milleti tehdit eden CHP'li Milletvekili Hüsnü Bozkurt da listede yer almayan isimlerden. CHP'li Bozkurt, "Sandıktan evet çıkarsa da kimse heveslenmesin. Yine Samsundan başlar, sizi İzmir'e kadar kovalarız" sözleriyle büyük tepki çekmişti.

ADAY GÖSTERİLMEYEN VEKİLLER:

Mustafa Balbay, Barış Yarkadaş, Eren Erdem, İlhan Cihaner, Ali Şeker, Şenal Saruhan, Haluk Pekşen, Zeynep Altıok, Musa Çam, Hilmi Yarayıcı Niyazi Nefi Kara Elif Doğan Türkmen ve Hüsnü Bozkurt

REZİDANS KRALİÇESİ GAMZE İLGEZDİ YİNE LİSTE BAŞI

TBMM'de sık sık sol yumruğunu havaya kaldırarak "ezilenlerin yanındayız" mesajı veren CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP'den İstanbul 1. bölge 2. sıradan tekrardan aday olarak rak gösterildi. İsmi rezidans tartışmalarında geçen İlgezdi'nin 3'ü rezidans olmak üzere 16 lüks dairesinin olduğu ortaya çıkmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal