Cevat Ayhan Kimdir? Hayatı İle İlgili Tüm Merak Edilenler

Hayatını kaybeden eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Cevat Ayhan kimdir. Cevat Ayhan'ın hayatı ile ilgi tüm merak edilenler haberimizde.

08.05.2018-10:02 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-09:58) Cevat Ayhan Kimdir? Hayatı İle İlgili Tüm Merak Edilenler

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) mensubu Cevat Ayhan yaşamını yitirdi. Cevat Ayhan, Refah Partisi’nde 19, 20 ve 21’inci Dönem Sakarya Milletvekilliği ve “REFAHYOL” Hükümeti’nde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı vazifelerini üstlendi.

19, 20 ve 21. Dönem Sakarya Milletvekili, 54. Refahyol hükümetinde Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak vazife alan ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) mensubu Cevat Ayhan, tedavi gördüğü hastanede bugün hayata gözlerini kapattı.

Bir çocuk babası 80 yaşındaki Cevat Ayhan'ın cenazesi yarın ikindi namazına müteakiben Bayram-ı Veli Camiinde kılınacak. Ayhan, çarşamba günü Sakarya Orhan Gazi Camiinde öğle namazı ardından Akyazı ilçesi Çıldrılar köyünde toprağa verilecek.

CEVAT AYHAN KİMDİR?

Cevat Ayhan 1938 yılında Sakarya’nın Akyazı ilçesinde doğdu.

İTÜ Makina Mühendisliği Fakültesi’ni başarıyla bitirdi. Aynı Fakültede Master derecesi aldı DPT Uzmanlığı, Aliağa Rafinerisi Tevsi Projesi Makina Grubu Şefliği, Petkim Tesisleri Tevsi Projesi Proje Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Muavinliği, Türkiye Zirai Donatım Kurumu Genel Müdürlüğü, XIX., XX. ve XXI. Dönem Sakarya Milletvekilliği ile Bayındırlık ve İskân Bakanı olarak görev üstlendi.

Cevat Ayhan, evli ve 1 Çocuk babasıdır.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı döneminde Adapazarı Karasu duble yolunun yapımını başlatarak halkın teveccühünü kazanmıştı.

Cevat Ayhan’ın Türkiye’de ve Sakarya’da yapılan birçok yatırımda büyük katkı sundu. Yaşamını yitirmesi sevenlerini fazlasıyla üzdü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal