Beykoz'daki Değnekçi Dehşetinde Savcılığın İtirazı Reddedildi

Beykoz'da park yeri tartışmasında bir şoförü bıçakla yaralayan "değnekçi" Mehmet Ali Sadıkoğlu, serbest bırakılmıştı. Savcılığının bu karara itirazını mahkeme bir defa daha reddetti.

01.12.2018-11:18 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-11:09) Beykoz'daki Değnekçi Dehşetinde Savcılığın İtirazı Reddedildi

Beykoz'da park yeri sebebi ile tartışma yaşadığı şahsı bıçakla yaraladığı nedeni ile tutuklanan Mehmet Ali Sadıkoğlu'nun, yargılandığı davanın ilk celsesinde tahliye edilmesine yaptığı itiraz kabul edilmedi.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararda, sanık Mehmet Ali Sadıkoğlu hakkında Beykoz'da 2 Mayıs'ta müşteki Hüseyin Aktürk'e dönük "silahla kasten yaralama" ve "silahla tehdit" suçlarından kamu davası açıldığı anımsatıldı.

Sanık Sadıkoğlu hakkında 15 Kasım'da gerçekleştirilen ikinci duruşmada ise yurt dışına çıkmamak koşulu ile adli kontrol kararı verildiği bildirilen kararda, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ise 23 Kasım'da sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz ettiği bildirildi.

MAĞDUR ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Kararda, söz hususu itirazın aynı gün Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, "Dosyadaki mevcut kanıt durumu, mağdurun hayati tehlike geçirmeyecek ve vücudunda kemik kırığı olmadığına yönelik Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nün raporunun olması, mağdurun şikayetinden cayması, sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanma olasılığı ve sanık hakkında yurt dışına çıkmamak biçiminde adli kontrol kararı verilmesi" konuları dikkate alınarak tutuklamanın kanuni koşulların oluşmadığı sebebi ile reddine karar verildiği bildirildi.

"TAHLİYE KARARI USUL VE YASAYA UYGUN"

Tutuklama sebeplerinin Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 100. maddesinde "Kuvvetli suç şüphesini ifade eden somut kanıtların ve bir tutuklama sebebinin olması durumunda şüpheli yada sanık hakkında tutuklama kararı çıkabilir. İşin ciddiyeti, verilmesi beklenen ceza yada güvenlik önlemi ile ölçülü olmaması durumunda tutuklama kararı çıkamaz." biçiminde düzenlendiği duyurulan kararda, bu maddede söylenen durumlarda bir tutuklama sebebinin var sayılabileceğinden bahsedildiği bildirildi.

Kararda, "Dosyanın geldiği aşama, kanıtların toplanmış olması, delilleri yok etme, gizleme yada değiştirme ihtimalinin olmayışı, müştekinin şikayetinden caymış olması, tutuklulukta geçen süre, tutuklamanın bir tedbir mahiyetinde oluşu, suç için düşünülen ceza oranı göz önüne alındığı zaman tutuklama şartlarının sürmediği, bu haliyle Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararının usul ve kanuna uygun olduğu fark edilmekle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazının reddine karar verilmiştir." denildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal