Varlık Barışı Uygulamasında Süre 6 Ay Daha Uzatıldı

Yurt dışındaki menkul kıymet ve sermaye piyasası araçlarının Türkiye'ye taşınması için düzenlemeleri içeren "Varlık Barışı" uygulamasında süre 6 ay daha uzatıldı.

01.12.2018-10:47 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-10:39) Varlık Barışı Uygulamasında Süre 6 Ay Daha Uzatıldı

Gerçek ve tüzel şahısların yurt dışındaki para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının ülkeye getirilerek milli ekonomiye kazandırılması ile alakalı düzenlemeleri içeren "Varlık Barışı" uygulamasında süre 6 ay uzatıldı.

Mesele ile alakalı Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, yurt dışında olan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, alakalı hükümler kapsamında, Türkiye'deki banka yada aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel şahısların, söz hususu varlıkları serbestçe tasarruf edebilmesi için verilen süre 6 ay uzatıldı. Daha önce son tarih 30 Kasım 2018 olarak tespit edilmişti.

Yurt dışında olan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları, yurt dışında olan banka yada finansal kurumlardan kullanılan kredilerin en son mayıs sonuna dek kapatılmasında kullanılabilecek. Bu takdirde, defter kayıtlarından düşülmesi şartıyla, borcun ödenmesinde kullanılan varlıklar, Türkiye'ye getirilme koşulu aranmaksızın düzenlemeden yararlanabilecek.

Gelir yada Kurumlar Vergisi mükellefleri tarafından sahip olunan ve Türkiye’de olan fakat kanuni defter kayıtlarında olmayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazlar, mayıs sonuna dek vergi dairelerine bildirilebilecek. Beyan edilen söz hususu varlıklar bu tarihe dek dönem kazancının belirlenmesinde dikkate alınmaksızın kanuni defterlere yazılabilecek. Bu takdirde söz hususu varlıklar vergiye tabi kazancın ve kurumlar için dağıtılabilir kazancın belirlenmesinde dikkate alınmaksızın işletmeden çekilebilecek. Vergi dairelerine beyan edilen varlıkların değeri üstünden yüzde 2 oranında vergi tarh edilecek ve bu vergi, haziran ayı sonuna dek verilecek.

Banka ve aracı kurumlar, kendilerine bildirilen varlıklar ile alakalı yüzde 2 oranında belirledikleri vergiyi de haziran sonuna dek vergi sorumlusu sıfatıyla bir beyannameyle bağlı olduğu vergi dairesine bildirecek ve aynı sürede verecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal