Bedelli Askerlikte Celp Dönemleri Belli Oldu!

Bedelli askerlikte başvurusunu tamamlayanlar için ilk 3 celp dönemi tarihi belli oldu. Buna göre ilk dönem 15 Eylül, ikinci dönem 6 Ekim, üçüncü dönem ise 27 Ekim'de silah altına alınacak.

18.08.2018-15:34 - (Son Güncelleme: 18.08.2018-15:43)

Bedelli askerliğe başvurusunu bitirip, banka dekontunu askerlik şubesine vererek başvurusu onaylananların ilk 3 dönemine ait celp düzenlemesi yapıldı.

Bakanlıktan yayınlanan açıklamaya göre, bedelli askerlik hizmetinden faydalanacak yükümlülerin temel askerlik eğitimlerinin en kısa zamanda ve problemsiz bitirilmesi için hazırlanan celp takvimi, olası durumlar ile alakalı açıklamalar ile "yoklama, celp, sevk ve temel eğitim zamanı diyagramı" Milli Savunma Bakanlığının internet sayfasında ilan edildi.

İlk 3 döneme ait temel eğitime planlanan yükümlülerin birlik bilgileri, yoklama vaziyetleri ve sevk evraklarını alabilecekleri tarihler de netleşti.

Buna göre, söz hususu bilgiler birinci dönemde (15 Eylül 2018) silah altına alınacaklar için 28 Ağustos 2018, ikinci dönemde (6 Ekim 2018) silah altına alınacaklar için 6 Eylül 2018, üçüncü dönemde (27 Ekim 2018) silah altına alınacaklar için 27 Eylül 2018'de e-Devlet'te açıklanacak.

İlk 3 döneme yetişmeyen diğer yükümlülerin celp düzenlemesi ise 3 Kasım'ın ardından yapılarak ayrıca ilan edilecek.

İşlemlerini zamanında yapamayanlar kapsam dışına çıkarılacak.

Celp dönemleri açıklanan yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için tespit edilen ve e-Devlet'te şahsi olarak ilan edilen yoklama tarihine dek bitirmesi lazım.

Gerekli işlemleri süresi içerisinde bitiremeyen yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışında kalacak.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından tespit edilen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile "www.asal.msb.gov.tr" sayfasından ilan edilecek. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal