Bayrak Krizi: Yunanistan'dan İlk Açıklama Geldi

Didim açıklarındaki kayalıklara bir grup Yunan'ın, Yunanistan bayrağını diktiğinin ortaya çıkmasından sonra Başkent Atina'dan ilk açıklama geldi.

16.04.2018-15:32 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-18:24) Bayrak Krizi: Yunanistan'dan İlk Açıklama Geldi

Fournoi Korseon valisi Ioannis Maroussis yaptığı açıklamada yetkililerin, olayla ilgili soruşturmayı başlatıldığını ve Yunan bayrağının olup olmadığına dair incelemelerin sürdüğünü söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün katıldığı bir etkinlik sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından ortaya çıkan bayrak krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Başbakan Binali Yıldırım, son zamanlarda gerilen ilişkilerin Yunanistan’ın provoke ettiğini belirterek, “Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği tırmandırmaya yönelik komşumuz Yunanistan’ın bir takım hareketlerinin olduğu malumunuz. Son zamanlarda bu ihlallerde belirli bir artış göze çarpıyor. Özellikle aidiyeti belli olmayan kaya parçaları var. Kardak kayalıklarına benzer girişimleri olduğunu görüyoruz. Yine Didim açıklarında bir kayalığa, Yunan bayrağı dikme girişimi oldu” demiş ve bu gelişmeye Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahale ederek kayalıklardan o bayrağı kaldırdıklarını aktarmıştı.

Başbakan Yıldırım: Kayalıklara dikilen Yunan bayrağı kaldırıldı

Yunan basını olayla ilgili olarak Fournoi Korseon valisi Ioannis Maroussis ile bir röportaj gerçekleştirdi kaynakların aktardığı haberde yetkili, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve Yunan bayrağının olup olmadığına dair incelemelerin sürdüğünü açıklaması yaptı. Ayrıca Yunan basını provokasyona devam ederek, “Gurur” ve “Çocuklara aferin” şeklinde haber başlıklarını okuyuculara aktardı. Yerel basında yer alan haberlerde Yunan grubun bayrağı kayalıklara 13 Nisan’da diktiği iddia ederken, Yunan makamlar ise olayla ilgili olarak, “Henüz incelemeler devam etmekte, bu fotoğrafın fotoşop ya da gerçek olup olmadığını inceliyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal