Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi'nde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi'nde İslam ümmeti ve Orta Doğu bölgesi hakkında önemli açıklamalar yaptı.

16.04.2018-14:40 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-15:41) Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi'nde Konuştu

MÜSLÜMAN, KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Bizler birbirini Allah için seven burada Allah rızası için toplanan Müslümanlarız. Aramızdaki farklar, kardeşliğimize engel değildir. Habil ile Kabil'den bu yana kardeş kavgası her ne kadar istenmese de insan hayatının maalesef bir parçası olmuştur. İslam sulh dinidir. İslam'da kardeşlik hukuku Müslüman kardeşlerine destek olmakla beraber sıkıntılarına da taraf olmayı gerektirir. Müslüman komşusu açken tok yatamayacak kadar etrafıyla hemhal olması gereken bireydir. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın anlayışı bir Müslüman'a yakışmaz’ şeklinde konuştu.

ÖLEN DE ÖLDÜREN DE ALLAHU EKBER DİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘İslam âleminin belli bölgelerinde ayrımı acımasızca yaşıyoruz. Öldüren de ölen de Allahu Ekber diyor. Ölen de öldüren de Allah için diyor. Bunu anlamak imkansız. Bizim bunu yeniden masaya yatırıp bu işi düzeltmemiz lazım. Müslüman milletler arasında ayrılıkların, anlaşmazlıkların hatta kavgaların olması maalesef kaçınılmaz hale geliyor. Bunu siyasette de yaşıyoruz. Bundan kurtulamıyoruz. Dinimiz İslam, dinimiz barış dini. İslam'da kardeşlik hukuku sorunlarda taraf olmayı da gerektirir. Mümin yaşadığı hayatı bizatihi içinde olarak yaşayan, çalışmasıyla, eğitim öğretimiyle diğer insanlara feyz olan insandır. Müslüman çevresine güven veren insandır. Biz Müslüman olarak nerede olursak olalım hayatın içinde olmamız, aktif bir tutum sergilememiz gerekiyor’ diye Müslümanlara çağrıda bulundu.

HANGİ SİLAH OLURSA OLSUN SUÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Kardeşlerimizden başlayarak problemlere ve sıkıntılara müdahale etmemiz önemli. Kendi aramızdaki problemleri Müslüman olarak kendimiz çözmüyoruz. İslam dünyasında olmayanlar bunu çözüyor. İş onlara kalınca işte varil bombaları göndermeye başlıyor. Bunun adı bir dönem kimyasal silah, bir dönem ise konvansiyonel silah oluyor. Geçmişte anlaşma yapılmış, kimyasal silahlara karşı uluslararası kuruluşlar tutum almalıymış. Sonucu ölüm olduktan sonra hangi silah olursa olsun suçtur. Kimyasal silahlarla 1000 kişi ölmüşse şimdiye kadar, konvansiyonel silahlarla yüz binler öldü. Hiç onlar bunu konuşmuyorlar, dile getirdikleri hep bu’ diyerek ABD ve Avrupa’ya yüklendi.

AVRUPA ÜLKELERİNE SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Katil sürülerinin terör eylemleri bize zarar vermesinin yanı sıra İslam karşıtı kimselere dört gözle bekledikleri fırsatı da sunuyor. Batı alemi İslam karşıtlığı üzerinden kendi ideolojisini kuvvetlendirmek istiyor. İslam, proje ürünü terör örgütleri üzerinden kirletilmeye çalışılıyor. Müslümanların işyerleri, evler, ibadethaneleri her gün ırkçı faşistlerin hedefi oluyor, bunun en önemli zemini de Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa devletleri. İnsanları da ayırıyorlar, Fransa Romanları yakaladı. Avrupa’da adı Ahmet, Muhammed vs. olan Müslümanların iş imkanları daraltılıyor.

MÜSLÜMAN DEVLETLER "DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR" TEZİNİ ANLAMIŞ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Müslümanların başka din üyeleriyle bir arada sulh içinde yaşama sorunu yoktur. Tarih boyunca da hiçbir zaman böyle bir şey sorun olmamıştır. Birleşmiş Milletler'in ne zamandan beri düzenlenmesi gerektiğini söylüyoruz. Ama gel gör ki, Müslüman ülkelerin yöneticileri bile "Dünya 5'ten büyüktür" tezini anlamış değil. Çünkü köleleştirme durumundalar’ diyerek Müslümanları uyardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal