Başbakan Yıldırım Konuştu! Meclis Başkanı Olacak Mı?

Son Başbakan Binali Yıldırım Anadolu Ajansı'nın konuğu oldu. Yıldırım'a meclis başkanı olup olmayacağı sorusunun sorulmasının ardından, "Bunu ben bilmem. Liderim, partim ne dersen o görevi yaparız" dedi.

05.07.2018-11:08 - (Son Güncelleme: 05.07.2018-11:00) Başbakan Yıldırım Konuştu! Meclis Başkanı Olacak Mı?

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Başbakan Binali Yıldırım, önemli açıklamalar yaptı. Yeni dönemde TBMM Başkanı olup olmayacağı doğrultusundaki bir soru ardına Başbakan Yıldırım, "Onun kararını ben bilmem. Şöyle diyeyim, benim önderim, partimizin genel başkanı ve partimiz ne doğrultuda karar verirse, neyi uygun görürse biz her türlü vazifeyi yaparız. Bu da çok uzun bir zaman değil. Yakında ne olacağı netleşir" dedi. Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"ARTIK SEÇİM BİTTİ, GEÇİM ZAMANIDIR"

"Sayın Bahçeli'nin bazen böyle çıkışları var; sürpriz çıkışlar. Tabi biz ittifak kurduk, beraber hareket ediyoruz. Fakat seçim tarihinde ittifak yapmadık. Bahçeli 26 Ağustos'u söyledi. Bizim için de en uygun tarihin, madem erken olacak 24 Haziran olması uygun görüldü ve o biçimde süreç yapıldı. Çünkü seçim bir defa sokağa ağızdan düştü mü ondan sonra idare etmesi güç. Herkes frene basar 'hele şu seçim geçsin de ondan sonra bakalım' gibi bir düşünceye gidiyor. O nedenle de bu seçimlerin olması lazımdı. Seçimler arkada kaldı, artık seçim geçti geçim zamanıdır. Yaşam sürüyor, yatırımcı yatırımını düşünecek, tatile giden tatilini yapacak ve yaşam tüm taraflarıyla sürecek."

"BİZ HER TÜRLÜ GÖREVİ YAPARIZ"

Yeni dönemde TBMM Başkanı olup olmayacağı doğrultusundaki bir soru ardından Başbakan Yıldırım, "Onun kararını ben bilmem. Şöyle diyeyim, benim önderim, partimizin genel başkanı ve partimiz ne doğrultuda karar verirse, neyi uygun görürse biz her türlü vazifeyi üstleniriz. Bu da çok uzun bir zaman değil. Yakında ne olacağı netleşir." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal