Başbakan Yıldırım ABD'ye Sert Çıktı

Dünyadaki güncel, kültürel, politik, ekonomik ve sosyal çıkmazlara küresel çözümler sunmak için yüzlerce fikir insanını buluşturan ve bu sene ikincisi gerçekleşen TRT World Forum başladı.

03.10.2018-11:33 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-11:19) Başbakan Yıldırım ABD'ye Sert Çıktı

Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortaklığı yaptığı, "Parçalanmış Bir Dünyada Barış ve Güvenliği Yeniden Düşünmek" temasıyla gerçekleşen TRT World Forum, Swiss Hotel The Bosphorus'ta düzenleniyor.

Forumun açılışında önemli açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Binali Yıldırım kritik noktalara değindi.

İşte Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

- 8 seneyi geçen iç savaş nedeniyle en büyük bedeli veren ülkelerden biriyiz. Lübnan da Ürdün de aynı bedeli veriyor. 3,5 milyon kardeşimize yuva olduk, onların hayata tutunmalarını sağladık. Bazı ülkeler bunu anlayamıyor. '30 milyar dolar para harcadınız' şeklinde yorumluyorlar. Anlamıyorlar, anlayamıyorlar. Çünkü mesele insan olunca, mesele insanı yaşatmak olunca paranın değeri kalmaz. Bir insanı kurtarmak bir cihanı kurtarmaktır. Bizim anlaşımız, inancımız bu yöndedir.

- Herkesin barış, huzur ve güven içinde hayat sürdüğü bir dünya hedefine ulaşmak, güçlü ülkelerin 'adil davranma ve iyi niyete dayalı' iş birliği yapmalarıyla sağlanabilir. İş birliği yapmayı gerektiren konuların başında terörle mücadele yer alıyor. Terör ve terörizm, ülkeye, etkin kimliğe, dine bakmadan kayıtsız ve şartsız kabul edilmemelidir. Terör, hiçbir şekilde finanse edilmemeli, silah ve para desteği verilmemelidir.

ABD'YE ÇOK SERT ÇIKIŞ: BUNLAR ZIRVA

- 35 bin masum insanı öldüren bu örgüt, PKK, bugün de PYD/YPG adı altınsa ne yazık ki Suriye topraklarında hakimiyet sağlıyor. Acı olan, onların bu faaliyetini devam ettirebilmesi de dost bildiğimiz, NATO'da müttefik bildiğimiz Amerika'nın açık, aleni, doğrudan verdiği destekle oluyor. Binlerce tır silah, füze, her türlü mühimmat bu terör örgütüne iletiliyor. Bu soruyu sorduğumuzda müttefikimiz ve dostumuz olan ülkenin verdiği cevap çok garip, 'Biz onlarla stratejik bir işbirliği yapmıyoruz, taktik bir işbirliği içerisindeyiz'. Ne demek? Zırva. Terör örgütüyle iş yapmanın hiçbir şekilde mazur görülecek yanı yoktur.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal